Eftersøgning efter forulykket fly intensiveres: Var det terror?

admin

425 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

En omfattende eftersøgning efter et EgyptAir-fly, som forsvandt over Middelhavet med 66 mennesker om bord, er fredag blevet optrappet. Samtidig fremsættes mange spekulationer om, at et terrorangreb var årsag til flystyrtet, skriver Reuters.

Ifølge Egyptens luftfartsminister er det stadig for tidligt at sige, hvad der var årsag til, at flyet pludselig forsvandt fra radarskærmene, da det var på vej mod Kairo fra Paris. Men han understreger ligesom mange andre, at den mest sandsynlige grund var et "terrorangreb".

Tragedien har vakt mange mindelser om bombeangrebet på et russisk passagerfly i oktober sidste år over Sinai i Egypten. Islamisk Stat stod bag angrebet, som kostede 224 mennesker livet.

Flyet fra EgypAir forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen uden at besætningen udsendte nødsignaler.

EgyptAir oplyste i løbet af dagen, at vragdele fra flyet var blevet fundet i Middelhavet, men det blev senere benægtet af de græske myndigheder.

Både Egypten og Grækenland har sat fly og flådefartøjer ind i en eftersøgning. Franske enheder vil senere slutte sig til, og USA har sendt et overvågningsfly for at hjælpe med operationen.

Tre franske havarieksperter ankom tidligt fredag til Kairo.

Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, kræver en "intensiveret eftersøgning".

USA's indledende undersøgelser af satellitfotos viser ind til videre ingen tegn på, at der skete en eksplosion om bord på EgyptAir-flyet. Det siger embedsmænd fra flere amerikanske agenturer til nyhedsbureauet Reuters.

USA har ifølge embedsmændene ikke udelukket nogen mulige årsager til flyets forsvinden, herunder tekniske fejl, terror eller en overlagt handling fra piloten eller et besætningsmedlem.

- Ingen kan udelukke, at flyet blev skudt ned af et andet fly ved en fejltagelse, siger flyekspert Gerard Feldzer til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AFP