Eftersøgning fortsætter: Ung palæstinenser dræbt

Israelske soldater har angiveligt dræbt to palæstinensiske mænd på Vestbredden under eftersøgningen af tre israelske teenagere. Det oplyser kilder i det palæstinensiske hospitalsvæsen.

Den 30-årige Mohammed Tarifi blev skudt og dræbt søndag morgen midt i Ramallah, da israelske tropper kolliderede med en gruppe palæstinensere. Under sammenstødet blev yderligere fem palæstinensere såret.

Ved en flygtningelejr i byen Nablus på Vestbredden blev den 27-årige Ahmad Famawi dræbt af skud, da israelske soldater gik til angreb på en flok stenkastende palæstinensere. Ahmad Famawi var angiveligt på vej mod en moske, da han blev dræbt.

Søndag morgen har den israelske hær ingen informationer om episoden i Ramallah, men bekræfter, at en mand er blevet beskudt i Nablus, efter at han havde udvist "truende adfærd".

De tre israelske teenagere, to på 16 og en på 19 år, forsvandt 13. juni fra bosætterbyen Hebron på Vestbredden. Siden da har ingen hørt fra dem. En af de tre har amerikansk pas.

Israel har sagt, at man både ønsker at finde de forsvundne teenagere, og at man samtidig går efter at svække Hamas, som mistænkes for at stå bag bortførelserne.

Hamas har ifølge Reuters hverken be- eller afkræftet, at bevægelsen er involveret i de unges forsvinden.

Indtil videre har Israels militær gennemsøgt 1350 forskellige steder på Vestbredden og anholdt flere end 330 palæstinensere. Det har affødt gadekampe, hvor flere er blevet dræbt.

Israelerne har blandt andet slået hårdt ned på palæstinensere, som blev løsladt fra et fængsel i 2011 ved en omfattende fangeudveksling, da over 1000 fanger blev løsladt mod frigivelsen af en israelsk soldat.

Inden daggry søndag gennemførte israelerne desuden luftangreb fire forskellige steder i Gazastriben. Det skete, efter at militante havde affyret raketter fra området ind i Israel lørdag. Ingen meldes dræbt i disse konfrontationer.

Palæstinensernes selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, har tidligere beskyldt bortførerne for at ville "ødelægge" palæstinenserne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip