Eftersøgt kvinde var ikke i Frankrig under terroranslag

Hayat Boumeddiene, der er eftersøgt og kæreste til en af de dræbte gidseltagere i Frankrig, befinder sig sandsynligvis i Tyrkiet, sagde en fransk politikilde til nyhedsbureauet AFP lørdag aften.

Det bekræftes af en tyrkisk sikkerhedskilde, som siger, at den 26-årige islamist landede i Tyrkiet i sidste uge og nu muligvis er i Syrien.

- Hun rejste til Tyrkiet den 2. januar, siger kilden.

Her skal Boumeddienne være rejst videre til byen Sanliurfa i det sydøstlige Tyrkiet. Det er tæt på den syriske grænse, og den kan hun have passeret, men der er "ingen konkrete datoer" til at bevidne det, forklarer den tyrkiske kilde.

Tyrkisk politi har ikke gjort forsøg på at anholde hende, for der har ikke foreligget efterretningsoplysninger fra Frankrig, som skulle tilsige det.

Politiet i Frankrig har ellers hidtil mistænkt kvinden for at være involveret i gidseltagningen og drab sammen med hendes islamistiske partner Amedy Coulibaly. Det gælder drabet på en kvindelig politibetjent i Paris torsdag og likvideringen af fire gidsler i et jødisk supermarked fredag i den franske hovedstad.

Fransk politi appellerede til offentligheden om oplysninger om kvinden, efter politiet sent fredag eftermiddag dræbte Coulibaly. Hun blev beskrevet som "bevæbnet og farlig". Altså antog man, at hun stadig måtte være i Paris.

Der blev udsendt et billede Boumeddiene, der med udslået hår ikke lignede en islamist.

Billedet var imidlertid fra 2010 og taget af politiet under en afhøring af hende om Coulibaly.

Franske medier har oplyst, at hun er et af syv børn, og moren døde, da hun var ung. Faderen havde svært ved at finde arbejde og forsørge familien.

Som voksen mistede hun et job som kasserer, da hun konverterede til islam og begyndte at gå i niqab - altså at gå helt tildækket bortset fra øjnene.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip