Eftersøgt mand: Jeg skulle til eksamen og var nervøs

Den mand, der torsdag var eftersøgt af Københavns Politi, var nervøs, fordi han var på vej til eksamen på Københavns Universitet.

- Jeg skulle til eksamen og sad i toget og læste en bog om 9/11, og jeg var meget nervøs, siger Alisiv Ceran, der læser engelsk på Københavns Universitet, til TV2 News.

Da han senere opdagede, at han var eftersøgt, gemte han sig på et handicaptoilet, indtil politiet fandt frem til ham, fordi han var bange for at blive overfaldet,

Det var en kvinde i S-toget, der anmeldte ham, da hun fandt hans opførsel mistænkelig. Han virkede meget nervøs ifølge det kvindelige vidne, som også fortalte, at læste han i en bog om terror.

Anmeldelsen fra vidnet fik politiet til at rykke massivt ud på gaderne i København. Betjente med skudsikre veste blev set flere steder i bybilledet, indtil aktionen blev afblæst.

Alisiv Ceran var steget på toget på Avedøre Station torsdag morgen. Han kørte først med S-toget til Nørreport, hvorfra han skiftede til Metroen og stod af på Islands Brygge Station.

- Jeg lagde godt mærke til, at en dame kiggede på mig, så jeg forsøgte at smile til hende. Men jeg kom til at skubbe til min taske, og så faldt min printer, som jeg havde pakket ned, ud sammen med en masse ledninger, fortæller Alisiv Ceran til TV2 News.

- Den er meget vigtig for mig, da man skal have en funktionel printer med på Københavns Universitet til eksamenerne, fortæller han.

Han var bange for, at printeren var gået i stykker, da det ville betyde, at han skulle skrive i hånden.

- Undskyld, hvis jeg skræmte dig, siger Alisiv Ceran med henvisning til den kvinde, der anmeldte ham til politiet.

- Jeg må sørge for at smile mere, siger han med et glimt i øjet til TV2 News.

/ritzau/