Eftersøgt narkoleder anholdt under mexicansk VM-kamp

Mexicanske sikkerhedsstyrker har anholdt lederen af narkokartellet Tijuana, efter at han i årevis har været eftersøgt af myndighederne i både Mexico og USA.

Fernando Sánchez Arellano - også kendt under navnet "El Ingeniero" (Ingeniøren, red.) - blev fanget i byen Tijuana, der ligger på grænsen til den amerikanske delstat Californien.

Ifølge lokale medier blev han anholdt i sit hjem, mens han så VM-fodboldkampen mellem Mexico og Kroatien.

Mexicos myndigheder havde udlovet en dusør på 2,3 millioner dollar for oplysninger, der kunne føre til anholdelsen af den 37-årige Arellano.

Tijuana-kartellet var engang en af de mest berygtede narkoorganisationer i det mellemamerikanske land, men kartellets indflydelse er aftaget på grund af blodige bandekrige med rivalerne - især det magtfulde Sinaloa-kartel.

Fernando Sánchez Arellano er nevø til Arellano Felix-brødrene, som tidligere stod i spidsen for Tijuana-kartellet og dominerede kokainruterne mellem Mexico og Californien. De fleste af Arellano Felix-brødrene er nu enten dræbt eller fængslet.

Fodbold har vist sig at være et risikabelt tidsfordriv for Mexicos narkokriminelle under VM. Politiet i Brasilien anholdt i sidste uge en formodet narkosmugler, som er eftersøgt af USA.

Den 49-årige mand blev fanget i en lufthavn i Rio de Janeiro, før han kunne sætte sig om bord på et fly til Fortaleza, hvor Brasilien spillede mod Mexico.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip