Eggert advarer mod verdens bedste forsvarer hos Sverige

Til daglig nyder fløjspilleren Anders Eggert godt af at spille på hold sammen med Tobias Karlsson i Flensburg-Handewitt, men tirsdag spiller de på hver sit hold, når Danmark møder Sverige i mellemrunden ved EM i håndbold.

Eggert rangerer sin klubanfører på øverste hylde blandt forsvarsspillere.

- Det er et svært forsvar at komme forbi med Karlsson inde i midten. Han er måske verdens bedste forsvarer. I Flensburg har han altid sin egen mand og derudover en halv mand for en anden, samtidig med han styrer sine holdkammerater ved siden af.

- Både Anders Zachariassen og Henrik Toft (andre danskere i Flensburg-Handewitt) har nydt godt af at stå ved siden af ham og lært meget af ham, siger Anders Eggert.

Han anser derfor defensiven for at være Sveriges største styrke, hvilket stiller krav til, at Danmark får angrebsspillet til at flyde.

- Især defensivt er det et virkeligt godt hold. Så ligesom mod Spanien skal vi have vores angrebsspil til at fungere for at undgå fornemmelsen af at have svære ved at score, og tingene ikke kører, siger Eggert.

Angrebsmæssigt har svenskerne ifølge Eggert også gode spillere, når det kører, men det bør Danmark kunne dæmme op for.

- Der er ingen tvivl om, at det er i den ende, at vi skal vise, at vi er bedre end dem. Vi skal kunne lukke ned for dem, lyder det fra Eggert.

Danmark kan med en sejr bringe sig på otte point i mellemrunden. I så fald vil Danmark kunne tåle et knebent nederlag i onsdagens kamp mod Tyskland og stadig indløse adgang til fredagens semifinaler.

Den første opgave bør danskerne løse, mener Eggert.

- Der er ingen tvivl om, at vi er favoritter. Vi håber at være bedre end dem, og at vi kan vinde, siger han.

Kampen begynder klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip