Egypten bombarderede turister fra luften ved en fejl

Et fly og flere helikoptere fra Egyptens luftvåben bombarderede ved en fejltagelse mexicanske turister, siger den mexicanske udenrigsminister, Claudia Ruiz Massieu, som har udtrykt "indignation" over hændelsen over for den egyptiske regering.

Mexicos ambassadør i Egypten har ifølge ministeren talt med seks mexicanere, som blev såret ved angrebet, hvor otte mexicanske turister blev dræbt. Ifølge de foreløbige oplysninger blev i alt 12 personer dræbt - otte mexicanere og fire egyptere.

Overlevende, der forsøgte at flygte fra luftbombardementet, blev beskudt yderligere af de egyptiske sikkerhedsstyrker.

Det egyptiske indenrigsministerium siger, at turisterne blev forvekslet med militante.

Turistgruppen på i alt 22 blev angrebet, da de i weekenden parkerede deres firhjulstrækkere ved en vej nær oasen Bahariya for at holde et grillparty. Oasen er et feriecentrum.

De mexicanske myndigheder siger, at de kun har fået bekræftet, at to mexicanere blev dræbt. Mexico har i et notat til den egyptiske regering udtrykt "indignation" over hændelsen.

Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, fordømmer angrebet i Egypten.

- Mexico fordømmer disse hændelser imod vores statsborgere, og vi har krævet en udtømmende undersøgelse af hændelsen fra Egyptens regering, skriver Peña Nieto på sociale medier.

Mexicanske diplomater er blevet sendt til Egypten for at bistå ofrene og deres familier.

Den præcise årsag til beskydningen af de fire firhjulstrækkere med turister er ikke kendt, men følge Egyptens indenrigsministerium troede en sikkerhedsstyrke, at turisterne var militante jihadister.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip