Egypten frifinder Mubarak-minister i sidste retssag

En egyptisk domstol frifandt torsdag den tidligere så magtfulde indenrigsminister Habib al-Adly for korruptionsanklager.

Han var indenrigsminister under den afsatte præsident Hosni Mubarak og har været tiltalt for en række lovovertrædelser, men blev torsdag frikendt for på ulovlig vis at have tiltusket sig et beløb svarende til 166 millioner kroner.

Habib al-Adly blev dømt for magtmisbrug i en sag, hvor han var anklaget for at have tvunget politielever til at arbejde på sin private ejendom.

Den tidligere indenrigsminister har imidlertid allerede siddet fængslet i tre år og ventes derfor at blive løsladt snart, siger hans advokat.

Torsdagens domstolsafgørelse er den seneste i en række frifindelser af Mubaraks ministre. Også den aldrende ekspræsident selv er blevet frikendt for en lang række anklager.

I sidste måned frikendte en appeldomstol Adly og ekspremierminister Ahmed Nazif i en korruptionssag, hvor de ved første instans var idømt fem års fængsel.

Ved en anden appeldomstol blev han også renset for anklager om at have været medansvarlig i drab - noget, som han oprindeligt var idømt livstid for ved en lavere domstol.

Retssagerne mod de tidligere Mubarak-ministre har stået i skyggen af sagerne mod den afsatte præsident Mohamed Mursi og andre medlemmer af Det Muslimske Broderskab.

Mursi er anklaget ved flere retssager og kan blive dømt til døden, hvis han kendes skyldig.

Mange af de unge, der stod i spidsen for de store demonstrationer, der endte med Mubaraks afgang, er også blevet fængslet under den nye præsidents, Abdul Fattah al-Sisis styre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip