Egypten indfører undtagelsestilstand efter blodigt angreb

Egypten indfører natten til lørdag en tre måneder lang undtagelsestilstand på den nordlige og centrale del af Sinai-halvøen, efter at et selvmordsangreb fredag kostede 30 soldater livet nær byen El-Arish.

Det fremgår af et dekret fra præsidentkontoret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Angrebet mod soldaterne i den uroplagede provins er det blodigste på sikkerhedsstyrker, siden hæren sidste år væltede præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab.

Bombeangreb og skyderier udført af militante islamistiske grupper har siden dræbt hundredvis af egyptiske politifolk og soldater.

Foruden beslutningen om at indføre undtagelsestilstand lukker Egypten også grænseovergangen til Gazastriben ved byen Rafah.

- Hæren og politiet vil tage alle nødvendige forholdsregler for at tackle terrorismen og dens fødekæde for at bevare sikkerheden i regionen og beskytte civiles liv, står der i dekretet fra præsidenten.

Angrebet mod soldaterne i El-Arish, der er hovedbyen i den nordlige del af Sinai-halvøen, blev ifølge myndighederne udført af en formodet jihadist, der kørte en bil pakket med sprængstoffer ind i en kontrolpost.

Tidligere fredag dræbte bevæbnede mænd en officer og to menige soldater ved en anden kontrolpost syd for byen, oplyser sikkerhedskilder ifølge AFP.

Flere end 1400 af Mohamed Mursis tilhængere er blevet dræbt, siden han blev afsat. Hæren greb ind mod den demokratisk valgte Mursi, hvilket førte til store uroligheder i mange byer landet over.

Hæren slog hårdt ned på de efterfølgende protester. Flere end 15.000 er blevet fængslet, heriblandt Mursi selv og en lang række fremtrædende personer fra Det Muslimske Broderskab, og flere end 200 af dem er blevet dømt til døden ved en række retssager.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip