Egypten kritiserer London for flyvestop

Egyptens minister for turisme anmoder Storbritannien om at tage beslutningen om at indstille flyvninger til og fra Sharm-el Sheikh op til fornyet overvejelse. Han kalder den uberettiget.

- Beslutningen er uberettiget. Der er for mange ubesvarede spørgsmål, siger turistministeren, Hesham Zazou.

Alle flyvninger fra Sharm el-Sheikh til Storbritannien er indstillet, fordi de britiske myndigheder mener, at det formentligt var en bombe som forårsagede flykatastrofen lørdag.

Den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, siger samtidig, at "Egypten er fuldstændigt parat til at samarbejde med alle vore venner om at skabe sikkerhed for vores udenlandske turister".

Den egyptiske leder fremsatte udtalelsen i London ved en fælles pressekonference med den britiske premierminister, David Cameron.

- Vi arbejder intenst sammen, og jeg er meget taknemmelig for hele den indsats, som de egyptiske myndigheder har gjort indtil nu, siger Cameron.

Det tyske flyselskab Lufthansa siger, at dets selskaber Eurowings og Edelweiss indstiller flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil videre som en sikkerhedsforanstaltning på grund af situationen i Sinai.

Storbritannien siger, at der er "en betydelig mulighed for, at tilhængere af Islamisk Stat i Egypten står bag et formodet bombeangreb mod et russisk passagerfly, som kostede 224 mennesker livet på Sinaihalvøen lørdag."

Selv om flyets såkaldte sorte bokse er fundet, ventes undersøgelsen af årsagen til flystyrtet ifølge de egyptiske myndigheder at tage flere måneder.

Det amerikanske kongresmedlem Michael McCaul, som er formand for det indenrigspolitiske sikkerhedsudvalg, siger, at alle indicier indtil nu tyder på, at Islamisk Stat står bag en bombe, som var placeret i det russiske fly.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip