Egypten: Militante har dræbt 500 siden sommer

Skrevet af admin

29/03/2014

Mest læste i dag

Siden Egyptens første folkevalgte præsident, den islamiske Mohamed Mursi, blev afsat af militæret den 3. juli 2013, har militante muslimer dræbt lige knapt 500 mennesker ved bombeangreb og andre attentater.

Det siger udenrigsministeriet i Egyptens hovedstad, Kairo.

Der er tale om 496 mennesker, som er dræbt ved terrorangreb. 187 af dem var soldater, 252 var politifolk, mens resten var civile ofre.

De militante muslimer begyndte at angribe militæret og myndighederne, efter at landets militære ledelse på en bølge af folkelige demonstrationer mod Mursi afsatte ham.

Mursi er nu fængslet, og der er rejst flere anklager mod ham, blandt andet for medvirken til drab på demonstranter.

Den afsatte præsident har sine rødder i Det Muslimske Broderskab, som siden er blevet forbudt.

Ifølge udenrigsministeriets oplysninger er mange af attentaterne blevet gennemført af gruppen Ansar Beit al-Magdis, der har base på Sinai-halvøen.

- Ekstremister har konsekvent rettet deres angreb på politistationer og kontrolposter. Ofte i organiserede angreb med brug af automatvåben og sprængstoffer, hedder det.

I den seneste uge har Egypten gennemført en store retssager mod militante og har dødsdømt 529 militante ved en enkelt retssag. De blev kendt skyldig i at have dræbt politifolk.

De mange dødsdomme har ført til protester fra udlandet, herunder Danmark.

Massedødsdommen kom i mandags, og dagen efter blev 682 militante muslimer stillet for retten. De står også over for anklager om drab.

Dommen i denne sag ventes den 28. april.

Siden har myndighederne bebudet, at der er lignende retssager på vej mod yderligere 919 islamister.

/ritzau/dpa