Egypten strammer antiterrorlov efter angreb

Egyptens regering har godkendt et forslag til en strammere antiterrorlov, meddeler landets midlertidige justitsminister.

I en udtalelse skriver regeringen, at den antiterrorlov, som nu er godkendt, vil give "hurtig og retfærdig afskrækkelse" mod terrorisme.

Ifølge regeringen indeholder loven også mekanismer, der skal være med til at stoppe finansieringen af terrorgrupper.

Der er ikke umiddelbart yderligere detaljer om indholdet af lovforslaget, skriver Reuters.

Præsident Abdel Fattah al-Sisi lovede tirsdag at stramme loven, efter Egyptens øverste anklager var blevet dræbt af en bilbombe dagen forinden.

Onsdag ramte en bølge af angreb så den nordlige del af Sinai-halvøen, hvor mindst 70 mennesker blev dræbt i angreb, som islamistiske grupper menes at stå bag.

Det islamistiske oprør i Egypten er taget betydeligt til i styrke, siden Sisi - i sin position som daværende hærchef - fjernede præsident Mohamed Mursi fra embedet i sommeren 2013, efter egyptere i stort antal havde protesteret mod den islamistiske præsidents styre.

Mursi og flere andre ledere fra Det Muslimske Broderskab er siden blevet dømt til døden, og Sisi har slået hårdt ned på både Broderskabet og andre islamistiske grupper.

Sisi har stemplet Broderskabet som en terrorbevægelse og skelner ikke mellem "brødrene" og andre islamistiske grupper, selv om Broderskabet har taget afstand fra flere terrorangreb og siger, at det fører en fredelig kamp.

I februar underskrev Sisi den nuværende antiterrorlov, der giver myndighederne vide beføjelser til at forbyde forskellige grupper, også for forseelser som forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Loven mødte kritik fra menneskerettighedsgrupper, der påpeger, at den kan bruges mod eksempelvis fredelige demonstranter, der blokerer trafikken.

Den nye og strammere antiterrorlov, som regeringen godkendte onsdag, skal underskrives af præsident Sisi, inden den kan træde i kraft.

I samme ombæring har regeringen også fået en ny valglov på plads, som åbner mulighed for, at Egypten kan fastsætte en længe ventet dato for et parlamentsvalg, skriver flere medier.

Egypten skulle have holdt parlamentsvalg i marts, men det blev udskudt fordi forfatningsdomstolen erklærede dele af valgloven i strid med forfatningen.

/ritzau/Reuters

.

Dagens Gossip