Egyptens hær sår tvivl om Sisis præsidentkandidatur

En kuwaitisk avis, der har citeret Egyptens hærchef Abel Fattah al-Sisi for at sige, at han stiller op til det kommende præsidentvalg, har misforstået noget, meddeler den egyptiske hær.

Avisen al-Seyassah skrev onsdag, at den har interviewet Sisi, der fortæller, at han har besluttet at stille op til valget, som skal holdes inden for seks måneder.

- Ja, den sag er besluttet, og jeg ser ikke anden mulighed end at følge det egyptiske folks opfordring, siger han ifølge avisen, der tidligere har interviewet Sisi, når han har talt om præsidentembedet.

Nu siger militæret i den egyptiske hovedstad, Kairo, at det er en stramning af Sisis udtalelser.

- Det, som den kuwaitiske avis al-Seyassah skrev, var en journalistisk stramning og ikke direkte erklæringer fra feltmarskal al-Sisi, siger militærets talsmand, oberst Ahmed Ali, på sin Facebook-side.

Sisi nyder udbredt popularitet blandt egypterne, efter at han som hærchef afsatte den ellers folkevalgte præsident Mohammed Mursi den 3. juli 2013.

På det tidspunkt var islamisten Mursi blevet meget upopulær.

Dels fordi, at dagligdagen for almindelige egyptere ikke blev forbedret, dels fordi han ifølge sine kritikere forsøgte at give mere magt til den islamiske del af landet.

Iagttagere og mange egyptere har ventet, at Sisi stiller op, men for at gøre det skal han først trække sig som hærchef, skriver AFP.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip