Egyptens premierminister efter tvivl: Russisk fly er styrtet

Efter forskellige udmeldinger siger Egyptens premierminister nu, at et russisk passagerfly med mere end 200 passagerer er styrtet ned på Sinai-halvøen.

Det skriver AFP.

Premierminister Sherif Ismail skærer dermed igennem, efter at der har været stor tvivl om flyets skæbne, siden Egyptens luftfartsmyndighed mistede kontakten med det.

Flyet var på vej fra Sharm el-Sheikh mod Rusland, og det er endnu sparsomt med oplysninger.

Kort forinden lød det fra Egyptens egen luftfartsmyndighed, at Tyrkiet havde genetableret kontakt til flyet.

- Det (...) russiske luftfartsselskab havde fortalt os, at det russiske fly, vi har tabt kontakten til, er i sikre hænder, at det har kontaktet tyrkisk luftfartskontrol, og at det passerer gennem tyrkisk luftrum nu, sagde Ayman al-Muqaddam, øverst ansvarlig for flyulykker, i en udtalelse.

Men ifølge premierministerens kontor er flyet styrtet ned på den centrale del af Sinai-halvøen.

De egyptiske luftfartsmyndigheder er dog ikke lige så sikre som premierministeren og holder sig til at sige, at flyet kan være styrtet ned.

Det fremgår endnu ikke, hvor premierministeren har sine oplysninger fra.

I en udtalelse fra premierministerens kontor, fremgår det, at han har indkaldt til et kabinetmøde for at håndtere sagen.

Der er tale om et fly at typen Airbus A320.

En kilde i de russiske luftfartsmyndigheder siger, at man har mistet radarkontakten med et fly fra selskabet Kogalymavia med 224 passagerer om bord ifølge russiske Tass.

/ritzau/

 

Dagens Gossip