Egypterne skuffer Sisi og vælger sofaen frem for valget

Mange egyptere valgte sofaen frem for valglokalet, da de lørdag, søndag og mandag havde chancen for at præge sammensætningen af landets kommende parlament.

Kun 26,56 procent af de stemmeberettigede satte kryds, fortæller formanden for Egyptens valgkommission, Aiman Abbas, på et pressemøde ifølge avisen al-Masry al-Youm, som har base i Kairo.

Beboerne i centrum af hovedstaden har imidlertid ikke stemt endnu. Valget er opdelt i to områder, som stemmer på forskellige tidspunkter. Hvert område skal igennem to valgrunder.

Valgdeltagelsen er skuffende for præsident Sisi - men ventet - set i forhold til det seneste valg, da egypterne stemte efter revolutionen.

Dengang deltog flere end halvdelen af de stemmeberettigede, og dengang vandt Det Muslimske Broderskabs parti, Friheds- og Retfærdighedspartiet, omkring en tredjedel af stemmerne.

Det salafistiske parti Nour tegnede sig dengang for knap 28 procent af stemmerne.

Broderskabet, som siden er erklæret en ulovlig terrororganisation, stiller ikke op denne gang.

Det gør imidlertid Nour, som støttede militærstyret i at vælte Broderskabet fra magten i 2013.

Abdel Fattah al-Sisi har opfordret egypterne til at stemme, blandt andet ved at være meget aktiv de seneste dage omkring valghandlingen, hvor han har taget billeder med vælgerne.

Egypten har stået uden folkeforsamling siden 2012, da en forfatningsdomstol opløste parlamentet under påstand af, at det var i strid med forfatningen.

Et valgresultat foreligger ikke før december, når den sidste del af valghandlingen er afviklet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip