Egyptisk domstol nedsætter straf i sag om homobryllup

Et appeldomstol i Egyptens hovedstad, Kairo, har lørdag sænket straffen for otte mænd, der oprindeligt var idømt tre års fængsel for at offentliggøre en video, som anklagemyndigheden hævder, viser et homoseksuelt bryllup.

Videoen er gået viralt på internettet.

Appeldomstolen nedsatte ifølge den uafhængige avis al-Masy al-Youm dommen fra tre år til et års fængsel. Domstolen har ikke begrundet strafnedsættelsen.

Homoseksualitet er ikke forbudt i henhold til egyptisk lov, så da mændene i september blev anholdt, blev de sigtet for at have offentliggjort billeder, som strider mod den offentlige anstændighed.

Videoen, som er filmet om bord på en flodbåd på Nilen, viser en ceremoni, hvor to mænd kysser hinanden, udveksler ringe og skærer et stykke af en kage, som er pyntet med et billede af de to på toppen.

Videoen er blevet spredt på sociale netværk som Facebook, Twitter og YouTube.

I sidste uge startede sagen mod 26 egyptere, der er tiltalt for lignende anklager. Mændene blev anholdt for tre uger siden under en natlig politiaktion mod en hammam, som er en offentlig badeanstalt, i Kairo.

Politiaktionen mod badeanstalten i Kairo er det seneste eksempel på, at egyptiske myndigheder er begyndt at slå hårdere ned på formodede homoseksuelle.

Organisationer som Human Rights Watch har fordømt forfølgelsen af homoseksuelle i Egypten og de ydmygende undersøgelser, som formodede bøsser underkastes for at afgøre, om de har dyrket sex med andre mænd.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip