Egyptisk flykaprer med falsk bombebælte anholdt på Cypern

En egyptisk mand, der tirsdag morgen kaprede et egyptisk passagerfly og tvang det til at lande på Cypern, er anholdt. Det skriver Cyperns udenrigsministerium på Twitter.

- Det er overstået, skriver ministeriet.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser billeder fra cypriotisk tv, at manden kommer ud af flyet med hænderne over hovedet.

Det franske nyhedsbureau AFP rapporterer, at manden herefter fortsatte hen over asfalten mod to betjente, som tvang ham ned på jorden og undersøgte ham, før han blev ført væk.

Manden kaprede det egyptiske indenrigsfly på vej fra Alexandria til Kairo tirsdag morgen. Han er senere blevet identificeret som Seif Eldin Mustafa.

Manden truede angiveligt piloten med at detonere et selvmordsbælte. Han tvang piloten til at lande Airbus 320-flyet med 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord i Cyperns internationale lufthavn i Larnaca klokken 8.50 lokal tid.

Cypriotiske myndigheder har tirsdag eftermiddag fastslået, at flykaprerens bombebælte var en attrap. Det oplyser egyptiske luftfartsmyndigheder.

Langt de fleste passagerer fik hurtigt lov til at forlade flyet. Dog forblev en håndfuld udenlandske passagerer og flere besætningsmedlemmer om bord på flyet.

Egyptens premierminister, Sharif Ismali, fortæller, at flykapreren er en egyptisk statsborger. Hans motiv er fortsat uklart.

- Det ene øjeblik bad han om at mødes med en repræsentant for Den Europæiske Union, og det andet øjeblik bad han om at komme til en anden lufthavn, men der var ikke noget konkret, siger premierministeren ifølge Reuters.

Han tilføjer, at myndighederne nu vil afhøre manden for at finde ud af, hvad der ligger til grund for kapringen.

Samtidig betegner det cypriotiske udenrigsministerium ifølge AFP manden som "ustabil".

Tidligere tirsdag var der forlydender om, at manden har en ekskone på Cypern, og at hans motiv derfor kunne være personligt. Ligeledes var der meldinger om, at manden skulle have fremsat krav om at få asyl på Cypern.

Cyperns præsident har afvist, at kapringen har forbindelse til terror.

- Det her har ikke noget med terrorisme at gøre, skrev præsident Nicos Anastasiades tidligere på Twitter.

Egyptiske myndigheder oplyser ifølge AFP, at samtlige passagerer og besætningsmedlemmer er uskadte.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste tidligere tirsdag på Twitter, at der ikke var nogle danskere blandt passagererne på det kaprede egyptiske fly.

- EgyptAir har netop bekræftet over for ambassaden i Kairo, at der ikke er danskere om bord på det kaprede fly, skriver Borgerservice.

/ritzau/

 

Dagens Gossip