Egyptisk minister: Vi fik intet SOS-kald fra styrtet fly

Trods umiddelbare forlydende om det modsatte slår Egyptens minister for luftfart, Hossam Kamal, nu fast, at der ikke lød nødopkald fra et passagerfly, før det lørdag styrtede ned over Sinai-halvøen.

- Før ulykken skete, blev vi på intet tidspunkt informeret om fejl på flyet. Vi modtog heller ikke SOS-kald, siger ministeren ifølge BBC.

Lørdag morgen styrtede det russiske A321-fly fra selskabet Kogalymavia ned efter 23 minutter i luften. Alle 224 ombordværende formodes omkommet i tragedien.

Efter nyheden om det forulykkede fly oplyste Ayman el-Mokadem, som ifølge egyptiske medier leder efterforskningen af ulykken, at flyets piloter havde anmodet om at nødlande i en lufthavn, før kontakten med flyet blev afbrudt.

Men den udlægning bliver altså nu manet til jorden af ministeren, der ifølge den egyptiske avis Al-Ahram understreger, at kommunikationen mellem flyet og kontroltårnet var normal, før passagerflyet pludselig forsvandt fra radaren.

214 russiske og tre ukrainske passagerer samt syv besætningsmedlemmer var med på turen fra Egypten til Sankt Petersborg.

Flyet lettede kort før klokken 05 dansk tid fra feriestedet Sharm el-Sheikh.

Der er fundet lig og vragdele fra flyet i en fem kilometers radius i den egyptiske ørken.

Det tyder på, at flyet er brudt op højt oppe i luften, vurderer Paul Hulme Harrison, der er formand for Ingeniørforeningens Flyvetekniske Selskab, IDA FLY.

- Hvis vragdelene ligger adskilt med stor afstand, så er flyet ødelagt i stor højde og simpelthen brudt op for så at falde ned, sagde han tidligere lørdag til Ritzau.

Det er endnu uvist, hvad der er årsag til tragedien, men både egyptiske og russiske myndigheder håber, at flyets sorte bokse kan løse mysteriet.

Flere flyselskaber afventer efterforskningen og vil flyve deres fly uden om Sinai-halvøen. Det gælder eksempelvis Air France-KLM, tyske Lufthansa og Emirates.

/ritzau/

 

Dagens Gossip