Egyptisk video går verden rundt: Blond kvinde chikaneres for sin påklædning

Egypten er et land, hvor man ikke kan gå klædt, som man vil. Selv ikke på uddannelsesinstitutioner.

Det viser en video, som lige nu går verden rundt.

I videoen ses en blond, kvindelig studerende på Cairo University, der bliver chikaneret på grund af sin påklædning. Det sker, mens hun færdes på universitetet.

Den blonde kvinde er iført en lyserød top og jeans. Men hendes outfit er angiveligt for udfordrende for en del af universitetets mandlige jura-studerende, der overdænger hende med pift og tilråb.

SE OGSÅ: Kvindelige egyptiske demonstranter voldtages

Nyhedsbureauet AFP beretter, ifølge Daily Mail, at kvinden til sidst måtte flygte, fordi nogle af de ophidsede mænd forsøgte at trække tøjet af hende.

Til sidst blev hun eskorteret væk fra universitetets område.

Skolens dekan, Gaber Nasser, forsøgte efterfølgende at mane til ro. Men over for den egyptiske tv-kanal, ONTV, kom han i stedet til hælde mere benzin på bålet ved at karakterisere kvindens påklædning som upassende.

- Hun gik ind på universitetet i en abaya (muslimsk klædedragt, red.) og tog den af på fakultetet. Det var hendes optræden i det andet tøj, der var skyld i balladen, sagde han.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Samtidig slog han fast i interviewet, at kvindens påklædning ikke retfærdiggør mændenes opførsel. Dog forklarede han også, at vagternes opgave på universitetet blandt andet er at vise elever væk, der er 'upassende' påklædt.

Optrinnet og Gaber Nassers udtalelse har fået flere kvinderettighedsforkæmpere op i det røde felt.

For eksempel skriver aktivisten Mariam Kirollos på Twitter, at Gaber Nasser burde fyres. Og den populærere tv-vært, Amr Adib, retter på Twitter et angreb mod mændene på universitetet.

- Hvis man ser en afklædt kvinde, betyder det så, at man skal springe på hende, spørger han.

Chikane er et stort problem i Egypten. Således har 99 procent af kvinderne i landet prøvet at blive forulempet på forskellig vis. Det viser en undersøgelse fra 2013 foretaget af UN Women, ifølge Daily Mail.

SE VIDEOEN HERUNDER:

 

Dagens Gossip