EHF-official har før været genstand for protester

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

Århus Håndbold har klaget til det europæiske håndboldforbund (EHF) over, at danskerne var udsat for alt for voldsomt spil, i EHF Cup-kampen mod makedoniske HC Zomimak i weekenden, uden at dommerne greb ind.

Dermed er den EHF-delegerede Jan Rudinsky fra Slovakiet, der skulle sørge for, at alt gik rigtigt for sig i kampen, igen kommet i søgelyset i en klagesag.

Det var nemlig samme Rudinsky, der mod slutningen af EM-kvalifikationskampen mellem Schweiz og Rusland tilbage i oktober 2010 valgte at afbryde opgøret med 18 sekunder igen for at give schweizerne en udvisning for ulovlig udskiftning.

De måbende schweizere, der var bagud 34-35 på det tidspunkt og havde mulighed for at få uafgjort, fik en mand udvist og mistede bolden.

Derfor tabte de kampen 34-36, men bagefter klagede de til EHF's appelinstans over Rudinskys indgriben. Videooptagelser fra kampen viste ingen tegn på ulovlig indskiftning, og derfor blev der beordret omkamp.

EHF's eksekutivkomité ankede imidlertid den afgørelse, og først flere måneder senere - da Schweiz havde forpasset chancen for at kvalificere sig - blev sagen lukket, så resultatet stod ved magt.

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, mener, at det er den EHF-delegeredes skyld, at kampen mellem Århus Håndbold og HC Zomimak udviklede sig i så grotesk retning.

- Jeg vil gerne have navn og nationalitet - ja nærmest adresse - på den person, for han kan ikke sidde i den position mere.

- Enhver kan se, at det ikke er rimeligt, hvad der foregår, og det skal han jo stoppe, siger Wilbek til Ekstra Bladet.

/ritzau/