Ehrenreich: Jeg har meget stor respekt for regentparret

- Jeg går ind i det her, fordi jeg har meget stor respekt for regentparret, og for hvad de har udrettet, siger den nyudnævnte hofmarskal Michael Ehrenreich, der glæder sig meget over udnævnelsen.

- Det, jeg ved om udenrigspolitik og internationale forhold, har givet mig en ballast, som jeg regner med at bringe ind i det nye job, siger han.

Michael Ehrenreich har mange års erfaring fra medieverden som både udenrigskorrespondent og redaktør, og senest har han været direktør for Det Udenrigspolitiske Selskab. Alle de mange erfaringer forventer han at tage med i sit nye job.

- Jeg har lavet mange forskellige ting. Jeg synes selv, jeg har haft bred kontakt til mange dele af samfundet. Til dansk erhvervsliv, embedsmænd, politikere, forsvaret, kulturlivet, medierne og organisationsverden, siger han.

- Alt det bringer jeg med mig, og det er jeg sikker på, at jeg på den ene eller den anden måde bringer med over i mit nye arbejde.

Som ny hofmarskal erstatter han Ove Ullerup fra den 15. februar oplyser hoffet.

Det bliver en opgave, Michael Ehrenreich glæder sig meget til, men også en stilling, hvor den garvede journalist, redaktør og udenrigsdebattør skal tilbage på skolebænken.

- Jeg vil ikke på forhånd gøre mig klog på et job, jeg ikke er begyndt på. Jeg agter at gå til jobbet med stor ydmyghed, og den første tid vil jeg koncentrere mig om at lytte og lære, siger han.

- Jeg tror, det bliver både interessant, sjovt og spændende. Det bliver meget anderledes end de stillinger, jeg har haft.

I Michael Ehrenreichs øjne er det en succesfuld institution, han træder ind i.

- Kongehuset i 2014 nyder kolossal opbakning herhjemme. Jeg tror, det danske kongehus er et af de kongehuse i Europa, der har størst tilslutning, og det glæder jeg mig meget til at være med til at bevare, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip