Ejendomsmæglere: Vi kan vurdere boliger bedre end Skat

Den lokale ejendomsmægler kan gøre det bedre end med en usikkerhed på plus minus 20 procent.

Det siger Torben Strøm, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.

Torsdag kom et ekspertudvalg om ejendomsvurderinger med cand.polit. Peter Engberg Jensen i spidsen med anbefalinger til et nyt ejendomsvurderingssystem til Skat.

- Systemet, som ekspertudvalget har præsenteret, er fortsat præget af stor usikkerhed knyttet til vurderingerne. Ifølge ekspertudvalget er der en usikkerhed på plus minus 20 procent. Det kan den lokale ejendomsmægler gøre langt bedre, siger Torben Strøm.

Ejendomsmæglerne opfordrer politikerne til handling, og ejendomsmæglerne stiller gerne deres ekspertise til rådighed for Skat for at sikre, at boligejere ikke betaler for meget i skat.

- Der er mange forhold i vurderingen af en ejendom, der ikke kan opfanges af den præsenterede model. Vi stiller os derfor til rådighed med det samme på områder, hvor modellerne viser sig at være utilstrækkelige. Vi står naturligvis også gerne til rådighed i eventuelle klagesager, siger han.

- Ejendomsmæglerne er ikke alene professionelt uddannede, de besigtiger også ejendommene og har det lokale kendskab og indsigt i den aktuelle interesse i de lokale markeder, der giver dem en viden om, hvad sammenlignelige ejendomme bliver handlet til.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil senere torsdag præsentere et nyt center for ejendomsvurderinger.

Centret får til opgave at fortsætte arbejdet med at mindske usikkerheden i Skats ejendomsvurderinger, så blandt andet billige boliger ikke overvurderes.

/ritzau/