Eks. DSB-direktør er konstitueret direktør i Sydtrafik

Skrevet af Ann Katrine Warren

09/01/2013

Dagens topnyheder

Konsulent i Cowi, Christian Roslev, er i dag blevet konstitueret som direktør for Sydtrafik. Kontrakten med den tidligere direktør for Nordjyllands Trafikselskab og DSB er af midlertidig karakter. Den udløber, når en ny direktør kan ansættes i Sydtrafik. 

Christian Roslev skal passe sit nye job hos Sydtrafik på deltidsbasis samtidig med, at han fortsætter hos Cowi.

- På bestyrelsens og trafikselskabets vegne er jeg glad for, at vi med Christian Roslev har fået en meget erfaren mand til at styre Sydtrafik gennem den kommende tid. Det betyder, at vi kan fortsætte udviklingen af Sydtrafik i den periode der går, til en ny direktør kan indtræde i stillingen, siger bestyrelsesformand Poul Rosendahl i en pressemeddelelse.

Christian Roslev blev i 2011 hentet fra Nordjyllands Trafikselskab til DSB, men efter kun tre måneder i direktørstolen måtte han trække stikket og forlade posten på grund af stress. Siden begyndelsen af 2012 har han været seniorkonsulent i Cowi.

Christian Roslev blev for nylig medlem af bestyrelsen i Thykjær A/S. Thykjær kører for Sydtrafik, men Sydtrafiks bestyrelse har løst det problem ved at holde alle opgaver i relation til kørselsudbud samt øvrige kontraktlige spørgsmål i forhold til Thykjær A/S, uden for den konstituerede direktørs arbejdsområde. Her vil Sydtrafiks formand træde til i stedet.