Eks-kæreste ville narre terrortiltalt med falsk skoleopgave

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

I et forsøg på at få sandheden at vide opfandt den forlovede til en formodet syrienkriger en skoleopgave, der indebar et interview med den 24-årige terrortiltalte.

Sådan lyder i hvert fald forklaringen fra en yngre kvinde, da hun onsdag er indkaldt som vidne i Retten i Glostrup sagen mod sin ekskæreste. Her er hendes tidligere forlovede tiltalt i danmarkshistoriens første retssag mod en formodet syrienkriger.

- Jeg skal lave et interview med dig om din rejse, skrev hun i en SMS-korrespondance med den terrortiltalte i september 2014 og tilføjede senere:

- Da du rejste til Syrien.

Korrespondancen er en del af en lang afhøring af ekskæresten, der i retten er iklædt en sort dragt fra top til tå, hvor kun ansigtet er synligt. På hænderne er sorte silkehandsker.

Men faktisk vidste hun slet ikke, om han havde været i Syrien. Og interviewet skulle heller ikke bruges til noget, forklarer hun onsdag i retten.

- Jeg havde hørt nogle rygter, om at han havde været i Syrien, men jeg troede ikke selv på det. Så jeg skriver det bare for at få ord ud af ham. Han vidste jo ikke, at det var en løgn, jeg lavede, lyder det fra den tidligere forlovede.

Afhøringen af ekskæresten er en del af anklagemyndighedens forsøg på at bevise, at den 24-årige mand har været i Syrien. Han er blandt andet tiltalt for at have ladet sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat under en rejse i 2013.

I januar 2016 finder politiet et håndskrevet brev fra den tiltalte i bunden af et garderobeskab i ekskærestens lejlighed. Her bliver skoleopgaven også nævnt.

- Kan du huske din skoleopgave? Den har politiet fundet. Du skal passe på, hvad du skriver. Alt bliver aflyttet. Alt det mindste vil de bruge, skriver den tiltalte.

Under vidneforklaringen afspilles også en række telefonsamtaler mellem den tiltalte og ekskæresten. Samtalerne er fortaget, mens den tiltalte er i fængsel.

- Jeg har ikke gjort noget. Jeg bliver skør, lyder det blandt andet fra den tiltalte, der generelt giver udtryk for bekymring for sin forestående sag.

- Jamen prøv at tænk, hvis de siger, "jo, du har gjort noget, og her er beviserne", lyder det bekymret fra den tidligere forlovede.

Onsdag er syvende retsdag ud af i alt 14 retsdage i sagen.

/ritzau/