Eks-minister skal adoptere et barn

43-årige Benedikte Kiær har været sammen med Lars Dam siden 2007. I 2011 blev de gift, og de har forsøgt at blive forældre i årevis, skriver Helsingør Dagblad.

- Vi tog bestik af min alder, så det faldt naturligt, at vi gik hurtigt i gang. Men vi er ikke blevet flere i familien, for det har bare været svært at få børn. Vi har været mange ting igennem, behandlinger og så videre. Jeg har prøvet at være gravid mange gange, men har tabt barnet hver gang. De første gange blev jeg meget ked af det. I den situation bliver et forhold enten stærkere eller går i stykker. Vi er heldigvis blevet stærkere, siger Benedikte Kiær.

Parret har været i gang med at blive godkendt som adoptivforældre siden 2009, og det har krævet en stor portion tålmodighed.

- Det er jo en indviklet proces i sig selv. Hvis alle forældre skulle igennem sådan en proces og vurdering, så blev der nok ikke født helt så mange børn i Danmark. Man skal i hvert fald være meget tålmodig og af og til sætte sig på hænderne og bide sig i tungen. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at Lars og jeg nogle gange har følt, at man som ansøgere til adoption skal stå med hatten i hånden, mens man bliver vendt og drejet og vurderet og undersøgt, siger hun.

Benedikte Kiær slår fast, at hun ikke vil være minister igen, hvis chancen skulle byde sig. I stedet går hun efter en borgmesterpost i Helsingør. Det kræver ifølge hende lige så arbejde, men hun vil have færre rejsedage og være tættere på familien.

Benedikte Kiær er i forvejen bonusmor til Lars Dams søn Simon, som er hos dem hver anden uge.

 

Dagens Gossip