Eks-popstjerne skal 16 år i fængsel

Den tidligere popstjerne Gary Glitter er blevet idømt 16 års fængsel for seksuelt at have misbrugt tre piger i perioden fra 1975 til 1980.

Dommeren siger i sin afgørelse, at han ikke har set "set nogen rigtige beviser" på, at Glitter har angret sine forbrydelser, rapporterer BBC.

- Du gav dem alle virkelige og varige skader, og du gjorde det af ingen anden grund end at opnå seksuel nydelse for dig selv på en helt igennem upassende måde, siger dommeren.

Den 70-årige sanger, hvis rigtige navn er Paul Gadd, viste ingen følelser, da han blev ført ud af retsbygningen.

Blandt de flere tilfælde af seksuelle krænkelser var samleje med en pige på under 13 år.

Sagen mod Gary Glitter er blot en af mange de seneste år mod aldrende britiske kendis-mænd for seksuelle overgreb mod mindreårige.

Blandt andre den nu afdøde BBC-legende Jimmy Saville, der begik hundredvis af overgreb.

Den 84-årige tidligere børneentertainer Rolf Harris blev sidste år ifølge The Telegraph idømt fængsel i fem år og ni måneder for seksuelle overgreb mod fire piger, hvoraf den yngste var otte år.

Det er ikke første gang, at Glitter er blevet retsforfulgt for at forbryde sig mod piger. Den tidligere musiker har afsonet en dom på næsten tre års fængsel for overgreb mod to piger på 11 og 12 år i Vietnam.

I 1999 blev han dømt for at have været i besiddelse af børnepornografi.

Gary Glitter var frontfigur i en rockbølge, der i 1970'erne gik under navnet glamrock. Han er kendt for hit som "Do You Wanna Touch Me" og "Hello Hello, I'm Back Again."

/ritzau/

 

Dagens Gossip