Eks-præsident i Brasilien bliver sigtet for pengesvindel

Skrevet af admin

10/03/2016

Mest læste i dag

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva bliver nu trukket dybere ind i en sag om korruption og hvidvaskning af penge.

Landets statsanklagere arbejder på at få rejst en sigtelse mod eks-præsidenten i forbindelse med en efterforskning om økonomisk svindel, oplyser embedsmænd ifølge BBC.

En talsmand for statsanklagerne siger, at myndigheden allerede har indgivet ønsket om at få rejst sigtelse mod den tidligere præsident, skriver Reuters. Talsmanden afviser dog at gå i detaljer om de konkrete mistanker mod den fortsat magtfulde politiker.

Lula da Silva afviser alle beskyldninger og siger, at sigtelserne er politisk motiveret. Hans forsvarer siger til Reuters, at den seneste udvikling er endnu et forsøg på at søle den tidligere præsidents navn til.

Den forhenværende regeringsleder er fedtet ind i en stor sag om korruption i det statsejede olieselskab Petroleo Brasileiro, der bedre er kendt som Petrobras. Det er verdens tredjestørste olieselskab og Sydamerikas største industrikoncern.

Også Lula da Silvas hustru, Marisa Leticia, skal afhøres i sagen, der blandt andet drejer sig om en penthouselejlighed, skriver BBC.

Den tidligere præsident står på en liste med 16 navne på personer, der ifølge São Paulo-anklagerne er involveret i økonomisk kriminalitet. Lula da Silvas søn er angiveligt også på listen.

Sigtelserne er endnu ikke blevet formelt accepteret af en dommer, men anklagere har varslet et pressemøde torsdag.

For en uge siden fik Lula da Silva ransaget sit hjem i en politiaktion. Han blev desuden afhørt i sagen.

Selv mener det tidligere statsoverhoved, at der er tale om et mediecirkus frem for en seriøs efterforskning.

Luiz Inacio Lula da Silvas bagland oplyste yderligere i en udtalelse, at den tidligere præsident aldrig har begået ulovligheder - hverken før, under eller efter sin embedsperiode, der løb fra 2003 til 2010.

Politiet mener modsat, at Lula da Silva har taget imod bestikkelse fra Petrobras. Pengene er ifølge politiet også gået til da Silvas parti og har betalt for dele af en valgkamp.

/ritzau/