Eks-rocker dømt til anbringelse på 'Sikringen'

En 28-årig eks-rocker er tirsdag idømt en af de mere sjældne domme i dansk ret. Dommen lyder på anbringelse på ubestemt tid på Sikringsafdelingen ved Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland, også kaldet "Sikringen".

Manden er dømt for at have tvunget sin ekskæreste til oralsex, da hun besøgte ham i Politigårdens Fængsel i København i oktober 2012.

I knap tre kvarter blev kvinden af manden forhindret i at forlade fængslets besøgslokale, mens han forgreb sig på hende.

- Gennem de seneste 48 år er der kun afsagt 99 domme til anbringelse på Sikringsafdelingen. Det hører altså virkelig til sjældenhederne, og jeg er derfor meget tilfreds med resultatet, siger anklagerfuldmægtig Mette Maria Lorentzen fra Københavns Politi i en pressemeddelelse.

En anbringelse på Sikringen forudsætter, at den dømte ikke er egnet til almindelig straf - det vil typisk være på grund af sindssyge.

Derudover kræver det, at den dømte vurderes til at være så farlig, at han eller hun ikke vil kunne anbringes på en anden psykiatrisk afdeling.

En anbringelse på Sikringen sker i udgangspunktet på ubestemt tid. Afdelingen oplyser på sin hjemmeside, at patienterne i gennemsnit er indlagt i seks år, men at en stor del udskrives inden to år.

Ud over de domsanbragte huser Sikringen patienter, som er indlagt på baggrund af et såkaldt farlighedsdekret, som er udstedt af Justitsministeriet.

Et sådant dekret kan udstedes for sindssyge personer, som enten sidder i fængsel eller er indlagt på en psykiatrisk afdeling, hvis overlægen på stedet vurderer, at personen er farlig for sine omgivelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip