Eks-træner: Gnisten er tilbage hos Wozniacki

- Jeg har aldrig set hende bedre, end hun er lige nu. Hun er bedre, end da hun var nummer et i verden.

Så kontant er udmeldingen fra Michael Mortensen, tenniskommentator på Eurosport, når snakken falder på Caroline Wozniackis seneste præstationer ved US Open i New York.

Wozniackis formkurve er kraftigt opadgående, og det er i øjeblikket ved at kulminere ved årets sidste grand slam-turnering, hvor en semifinale mod kinesiske Peng Shuai venter.

Den danske tennisspillers præstationer imponerer da også Michael Mortensen.

- Den Caroline, vi ser nu, strutter af selvtillid. Hun har fået gnisten tilbage i øjnene, og hele hendes attitude på banen er ændret. Hun har helt tydeligt fået spilleglæden tilbage, siger Michael Mortensen.

De sidste par sæsoner har ikke indbragt den store succes for den tidligere verdensetter. Det er der en særlig grund til, mener Mortensen, der selv trænede Wozniacki i en kort periode, hvor spillet ikke fungerede.

Hendes forhold til golfspilleren Rory McIlroy flyttede nemlig fokus for meget væk fra tennissporten.

- I den periode, hvor hun var sammen med Rory, var fokus et andet sted, og det havde indflydelse på hendes spil. Når jeg rejste med hende rundt, kunne jeg se på hende, at det ikke gjorde ondt at tabe kampe.

- Som træner besværliggjorde det også træningen, fordi hun ikke var modtagelig over for nye input, siger Michael Mortensen.

Siden er der sket meget i Wozniackis liv. Forlovelsen med McIlroy blev brudt, og danskerens spil er siden blomstret op.

Ved US Open spiller hun endda så godt, at Michael Mortensen godt kan se Wozniacki slå den førsteseedede Serena Williams i en mulig finale.

- Hun har spillet til at vinde, og hun er både fysisk og mentalt klar til opgaven. Nu har hun tabt knebent til Serena de seneste to gange, og kommer hun til at stå i en finale mod hende, så er den 50/50.

- Det vil ikke overraske mig, hvis hun vinder, siger Michael Mortensen.

Caroline Wozniacki spiller sin semifinale mod kinesiske Peng Shuai fredag aften dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip