Eks-træner øjner stor fremtid for Wozniacki

Der gik fem år mellem de to grand slam-finaler, som den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki hidtil har spillet i sin karriere.

Det skal helst ikke gentage sig, mener tenniskommentator Michael Mortensen, som mener, at den tidligere verdensetter nu skal holde momentum.

- Der må ikke gå fem år, før Caroline kommer i en grand slam-finale igen. Det skal ske inden for de næste to år. Hun skal holde momentum, arbejde videre som nu, og så har hun gode chancer, siger Michael Mortensen, der tidligere har trænet Wozniacki.

I 2011 førte Michael Mortensen kineseren Li Na frem til triumfen i grand slam-turneringen French Open. Han tror på, at Wozniacki har det, der skal til for at vinde en grand slam-turnering, efter at have studeret danskerens spil de seneste måneder.

- Jeg ser den stil, jeg gerne vil se fra hende. Hun må gerne være endnu mere offensiv, men Caroline er på rette vej.

- Da hun lå etter på verdensranglisten, vandt hun kun ved at forsvare sig, og fordi de andre havde respekt for hende.

- Hun trænede for at holde ved lige, ikke for at udvikle, men nu træner hun for at udvikle sig. Kan hun fortsætte, så tror jeg, at hun i 2015 eller 2016 kan vinde en grand slam-turnering. Fysisk er hun bedre end nogensinde før, siger Michael Mortensen.

Konkurrenterne har igen fået respekt for 24-årige Wozniacki, som i US Open viste storspil og blandt andet slog Maria Sharapova på sin vej til finalen, hvor Serena Williams dog var for stærk.

- Respekten for Caroline var væk de seneste par år. Det mærkede jeg selv, da jeg rejste rundt på WTA Touren og talte med de andre trænere. Caroline var en spiller, de andre gerne ville møde i de store turneringer, fordi de ikke rigtigt følte, at hun var til stede på banen. Og det var rigtigt.

- Om hun vandt eller tabte, betød ikke så meget for hende. Hun var forelsket, og tennis fik en anden prioritet, men sporten er det, hun prioriterer først igen, og det mærker modstanderne nu, siger Michael Mortensen og henviser til forholdet til den nordirske golfstjerne Rory McIlroy.

Det forhold sluttede med tidligere i år kort tid efter, at bryllupsinvitationerne var sendt ud.

- Det har været meget positivt at følge Caroline på det seneste. Hun har været inde i en rigtig svær periode på den personlige front og er kommet fantastisk flot igen.

- Jeg var lidt bekymret, da jeg i sommer så hende ved French Open. Hun havde tabt så meget, og hun virkede tynget af det, der var sket i privatlivet, men efterfølgende har hun ramt en god stime af kampe.

- Hun vandt nogle kampe, en turnering i Istanbul, hvilket gav lidt selvtillid, og den tog hun med videre til USA, hvor hun slog flere top-10-spillere, hvilket ikke var sket længe, siger Michael Mortensen.

Wozniacki hoppede med finalepladsen tilbage i verdens top-10. Danskeren er nu nummer ni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip