Eks-træner: Skidt karrieretræk at blive Portugal-træner

Portugal mangler i øjeblikket en landstræner en måned før, at portugiserne kommer på besøg i København i EM-kvalifikationen.

Efter torsdagens fyring af Paulo Bento skal det portugisiske fodboldforbund finde en ny træner, men landets største kapaciteter er afsat til anden side. Jobbet er ifølge Bentos forgænger, Carlos Queiroz, heller ikke det mest attraktive.

For det meste ender portugisiske landstrænere med at lægge deres egen fremtid i ruiner, hvis de tager imod jobbet.

- Jeg har set trænere som Jose Maria Pedroto, Juca, Mario Wilson, Jose Torres, Humberto Coelho, Artur Jorge og nu Paulo Bento blive torteret, fornærmet og ydmyget på en uretfærdig måde, siger Queiroz ifølge Radio Renascenca.

- Alle portugisiske trænere, der har kæmpet sig frem som landstræner på grund af deres resultater i portugisisk fodbold, er røget ud ad bagdøren med stort set ingen fodboldfremtid foran sig, siger han.

Carlos Queiroz blev selv fyret som landstræner i 2010. Denne sommer stod den 61-årige portugiser i spidsen for Iran under VM i Brasilien.

Portugal råder over flere store internationale trænerkapaciteter i Jose Mourinho (Chelsea), Andre Villas-Boas (Zenit St. Petersborg) og Leonardo Jardim (AS Monaco). Portugisiske medier vurderer dog, at det i øjeblikket er svært at lokke dem til at tage imod jobbet som landstræner.

Portugal åbnede EM-kvalifikationen i søndags med et 0-1-nederlag på hjemmebane til Albanien. Danmark slog Armenien med 2-1 i den første kamp på vejen mod EM i Frankrig i 2016.

Serbien er også en del af Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

De to bedste hold kvalificerer sig direkte til EM, mens nummer tre muligvis kan kæmpe sig med til slutrunden via playoff.

Danmark møder den 11. oktober Albanien på udebane, inden Portugal tre dage senere gæster København.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip