Eks-træner: United mangler tro på egne talenter

Nye og dyre udenlandske topnavne er blevet hentet til Manchester United i dette transfervindue i forsøget på at genrejse den kriseramte storklub.

Til gengæld måtte et af de største nyere navne fra klubbens berømte akademi forlade klubben, da Danny Welbeck natten til tirsdag skiftede til Arsenal, og det viser, at United-ledelsen er gået væk fra den gamle succesformel.

Det mener i hvert fald klubbens tidligere assisterende manager Mike Phelan oven på de seneste dages indkøbsrus.

- Interessant, som tingene har forandret sig på Old Trafford nu. En god, ung knægt kommer op gennem systemet, og nu har de så fundet ud af, at det ikke er den rigtige vej at gå, så de sender ham videre, siger Phelan ifølge nyhedsbureauet Reuters

- Det handler om succes lige nu og ikke senere. Danny Welbeck har gjort det godt og er kommet op gennem systemet. Der er flere spillere på vej, og forhåbentlig vil de få en chance, men der er blevet brugt en masse penge i transfervinduet, og det vil helt sikkert kun blive værre.

Omkring 150 millioner pund (1,4 milliarder danske kroner) har manager Louis van Gaal og resten af United-ledelsen kastet i nye spillere i håbet om at vende tilbage til toppen af den engelske Premier League.

Luke Shaw, Ander Herrera, Angel di Maria, Daley Blind, Radamel Falcao og Marcos Rojo er hentet ind, og det forringer mulighederne for at udklække den næste Paul Scholes, Ryan Giggs eller David Beckham fra egen talentfabrik, påpeger Phelan.

- Der er flere og flere penge i fodbold, og man kigger længere og længere væk efter spillere, men de har mistet Manchester United-måden en lille smule, og i stedet for at producere spillere selv, køber de ind, siger Mike Phelan.

Manchester United sluttede sidste sæson på syvendepladsen i Premier League og har blot hentet to point i de første tre kampe efter sommerpausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip