Eks-træner: Wozniacki skal være modtagelig for input

Efter et svagt udlæg på 2016-sæsonen har tennisspilleren Caroline Wozniacki truffet en beslutning om at tilknytte en ny træner.

Torsdag kom det frem i Ekstra Bladet, at tjekken David Kotyza, der tidligere har samarbejdet med den dobbelte Wimbledon-vinder Petra Kvitova, bliver ny træner for den danske stjerne.

Tennisekspert og kommentator hos Eurosport Michael Mortensen, der selv har været træner for Wozniacki, mener det kan blive et "særdeles spændende samarbejde", hvis Wozniacki giver den nye træner plads.

- Det afhænger af, hvad han får mulighed for at implementere i hendes spil, og om han får råderum til reelt at komme ind over og komme ind til Caroline og arbejde med hende.

- Om Caroline tillader, at han kommer med sine tanker, og om hun er modtagelig for input. Det er jeg mest spændt på, siger Michael Mortensen.

Wozniacki har haft svært ved at gøre sig gældende i årets hidtidige turneringer, og hun er dumpet ned som nummer 24 på verdensranglisten.

Derfor er tiden inde til nye tiltag, og her kan Kotyza være den rette, mener Mortensen, der kender tjekken indgående, fra da han selv var træner for kineseren Li Na.

- Caroline har behov for ny inspiration, nye opgaver på træningsbanen samt det at høre nye tanker. Det er op til Caroline at være modtagelig for at ville arbejde på en anden måde end tidligere. Vil hun det, tror jeg, det kan blive et godt samarbejde.

- Kotyza er en kapacitet. Han ved, hvad der skal til og har været med til at vinde grand slam-turneringer med Kvitova. Han er meget disciplineret og målrettet, og han har en god fornemmelse af, hvordan spilleren har det mentalt.

- Og så er det et positivt signal til de andre på touren. Han har stor respekt omkring sin person. Det giver slagkraft, som Caroline skal lukrere på i de kommende måneder, siger Mortensen.

Kritikere har tit peget på, at Wozniacki skal være mere offensiv på banen for at nærme sig målet om en grand slam-triumf. Tjekken kan være den rette til at implementere nye sider til Wozniackis spil, vurderer Mortensen.

- Jeg tror, han vil tage udgangspunkt i det, hun er god til som tennisspiller og så lægge lag på hendes spil. Kvitova var ingen naturlig flugtspiller, men det lærte hun. Serven skal også blive bedre.

- Jeg tror, han vil gøre hende til en mere offensiv spiller, men offensiv på en kontrolleret og begavet måde. Først og fremmest er det vigtigt, at Caroline får glæden tilbage ved at træne og spille kampe, siger Mortensen.

Wozniacki forbereder sig aktuelt til grussæsonen, som hun indleder ved WTA-turneringen i Istanbul fra 18. april.

Grussæsonen kulminerer ved grand slam-turneringen French Open, der begynder 22. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip