Eksklusioner og opgør rammer Konservativ Ungdom

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

Uro og konflikt er ikke fremmedord for Konservativ Ungdom, men de seneste dage har alligevel budt på mere af det end normalt.

En splittelse i den 112 år gamle organisation førte til eksklusioner kort før weekendens landsråd.

Det førte igen til, at den nyvalgte formand, Andreas Weidinger, selv blev ekskluderet kort før landsrådet.

Dramaet og diskussionerne tog til i en grad, hvor landsrådet i en længere periode var en af de mest omtalte ting på det sociale medie Twitter, et yndet sted for politisk interesserede og mediefolk.

- Vi har i et stykke tid oplevet få medlemmer, der forskellige steder i både lukkede og åbne grupper har skrevet ting, der ligger i grænselandet til racisme. Det kan vi ikke acceptere, så vi valgte at trække en streg i sandet.

- Det er meget betændt, for det er meget vigtigt, at der er højt til loftet i Konservativ Ungdom. Det skal der også være, men der skal være et loft, siger formanden for Konservativ Ungdom, Andreas Weidinger, om de tre medlemmer, der blev ekskluderet.

Nogle i Konservativ Ungdom giver på internettet udtryk for, at eksklusionerne kommer, fordi medlemmerne i en afstemning på Facebook havde tilkendegivet, at de ikke ville stemme på Det Konservative Folkeparti.

Dermed blev eksklusionerne en del af en gammel diskussion i Konservativ Ungdom om, hvor tæt man skal ligge på moderpartiet.

- Det var ikke derfor, at de blev ekskluderet. Man må gerne undlade aktivt at støtte Det Konservative Folkeparti, men man må ikke føre kampagne for andre partier, siger Andreas Weidinger.

Eksklusionerne førte til, at Andreas Weidinger selv blev ekskluderet fra Konservativ Ungdom København, fordi lokalgruppen var uenig i eksklusionerne.

Weidinger kunne dog stadig stille op for en anden afdeling og er nu valgt som ny formand.

- København hører til den del af KU, der mener, at der skal være meget vide rammer. I ledelsen har vi sat en anden grænse end KU i København, så der er vi ikke på linje, siger formanden.

Trods uroen forventer han ikke, at Konservativ Ungdom vil fraktionere og splittes.

- Jeg mener ikke, at vi er splittede. Men der er ingen tvivl om, at vi de kommende dage vil se folk melde sig ud og råbe op. Men sådan er det, når man tager et opgør og sætter en grænse for, hvad vi vil tolerere af udtalelser, siger Andreas Weidinger.

/ritzau/