Eksklusive sommertrøfler fundet på Midtsjælland

Normalt er trøfler en ædel spise, der importeres direkte fra mulden i de franske egetræsskove. Men en dame i Store Merløse, der ligger mellem Holbæk og Ringsted, har netop gjort franskmændene kunsten efter.

Da hun væltede et træ i sin have, sad der trøfler på rødderne.

Det fik straks den lokale kok Poul Bøje Nielsen fra Elmely Kro til at gribe pengepungen og købe lidt over 300 gram, der nu er røget på menukortet. Det fortæller DR Sjælland.

- Det er helt vildt. Jeg har aldrig set eller hørt om danske sommertrøfler før i min lange karriere som kok, siger Poul Bøje Nielsen.

- Det er en helt kildrende fornemmelse i maven, når man står og river trøflerne ud over retten. Når man kommer ud og spiser de her, kan jeg med statsgaranti sige, at folk aldrig før har smagt danske trøfler, siger Poul Bøje Nielsen.

Det er dog ikke første gang, der er fundet sommertrøfler i Danmark. Det siger samlingsmedarbejder Christian Lange fra Statens Naturhistoriske Museum til DR Sjælland.

- Men det er uhyre interessant. Der har kun været omkring 20 fund af sommertrøfler de seneste 100 år i Danmark, siger han.

Ud over at det er sjældent at finde sommertrøfler i Danmark, så er findestedet også overraskende.

- Normalt finder man trøfler under bøg eller eg, hvor de ligger som en cyste på rødderne, men de her er fundet på et grantræ, siger kok Poul Bøje Nielsen.

Han kalder prisen for en "forretningshemmelighed", men importerede franske trøfler koster i omegnen af 6.000 kroner kiloet, skriver DR Sjælland. Ud fra den pris har der gemt sig i omegnen af 2000 kroner under det væltede træ.

I Frankrig bruger man i øvrigt specialtrænede hunde eller svin til at finde de "vilde" trøfler.

- Måske skal vi en tur til Store Merløse og stikke hovedet i mulden for at lede efter flere, siger Poul Bøje Nielsen.

/ritzau/