Ekslandsholdsstjerner havde firmaer i skattely

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

De 11,5 millioner lækkede dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca om firmaer i skattely i blandt andet Panama trækker nu tråde til dansk fodbold.

Ifølge dr.dk afslører dokumenterne, at de to tidligere landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen har haft selskaber i Panama og Caribien, mens de var bosiddende og skattepligtige i Danmark.

Selskaberne var styret af lokale stråmænd, men den reelle kontrol var hos henholdsvis Marc Rieper og Brian Steen Nielsen via fuldmagter.

Det er ikke ulovligt at oprette og eje selskaber i skattely, men ofte har den type konstruktioner været anvendt til at unddrage sig skat.

Begge de tidligere landsholdsspillere afviser dog, at de har haft firmaer i de omtalte lande.

- Jeg har ikke haft noget selskab, så jeg kan ikke hjælpe dig, siger Brian Steen Nielsen til dr.dk, som får nogenlunde samme svar fra Marc Rieper på sms.

- Jeg har aldrig haft nogen form for samarbejde med nogen eller noget i Panama. Hvordan vores navne er havnet der, er jeg ikke i stand til at hjælpe med, lyder det fra Rieper.

De lækkede dokumenter indeholder ellers underskrifter i forbindelse med firmaerne fra de tidligere landsholdsspillere.

Brian Steen Nielsen oprettede i 2002 selskabet Ress Star Team Inc. på De Britiske Jomfruøer, mens han boede i København og spillede i Malmö FF, mens Marc Rieper i 2007 efter sin karriereafslutning oprettede selskabet Bolsover Corp. i Panama.

Sidstnævnte nåede 61 landskampe for Danmark i 1990'erne. Brian Steen Nielsen fik 66 kampe i rødt og hvidt og var siden sportsdirektør i AGF i flere år frem til sin fyring i 2014.

/ritzau/