Ekspedient hånede Mary for hendes farverige hår - nu svarer sygeplejersken igen

Mary Walls Penney arbejder til daglig som sygeplejerske for patienter med Alzheimer’s og demens, og har aldrig fået at vide, at hendes udseende kunne komme i vejen for sit arbejde. Indtil for nylig. Det skriver britiske Metro.

For da Mary Walls Penney – der har farvet sit hår i flere af regnbuens farver - forleden var ude og handle, blev hun mundlam, da han nåede til kassen.

Mens hun var ved at betale for sine varer, opdagede ekspedienten nemlig hendes arbejdstaske og spurgte, hvad Mary arbejde med.

Artiklen fortsætter under billedet

Mary Walls Penney/Facebook

- Jeg er sygeplejerske, svarede den amerikanske kvinde fra Wyoming County i West Virginia, men blev chokeret over ekspedientens respons.

- Jeg er overrasket over, at de lader dig arbejde, når du ser sådan ud. Hvad synes dine patienter om dit hår, spurgte damen bag kassen, før hun nedladende forhørte sig hos en tilfældig kvinde i køen, hvad hun syntes om Marys hår.

Ekspedienten fik også tilføjet, at hun var chokeret over, at man tillod sådan et udseende på hospitaler.

Målløs og krænket synte Mary Walls Penney sig hjem, hvor hun længe tænkte over den grænseoverskridende episode. Til sidst satte hun sig til computertasterne, og skrev det svar, som hun ville ønske, hun havde givet den næsvise ekspedient.

I et Facebook-opslag skrev hun blandet andet: 

- Jeg kan ikke huske noget tidspunkt, hvor min hårfarve har forhindret mig i at yde livsvigtig behandling til en af mine patienter.

- Mine tatoveringer har aldrig forhindret dem (patienterne, red.) fra at holde min hånd, mens de lå bange og grædende, fordi Alzheimer's havde stjålet deres sind.

- Mine øre-piercinger har aldrig forstyrret mig fra at høre dem fortælle om bedre dage eller lytte til deres sidste ønsker.

- Min tunge-piercing har aldrig holdt mig fra at give opmuntrende ord, til en ny-diagnosticeret patient eller fra trøste en familie, der er sørger.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Mary Walls Penney/Facebook

Til sidst skrev Mary Walls Penney konkluderende:

- Vær sød at fortæl mig, hvordan mit udseende – kombineret med mit glade væsen, omsorgsfulde hjerte og smilende ansigt – gør mig uegnet til at yde pleje og ude af stand til at passe mit arbejde?

Opslaget er siden blevet læst af mere end 200.000 personer, og man må virkelig håbe, at den nedladende ekspedient i butikken var én af dem.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip