Ekspert advarer mod invasion af dette irriterende dyr: - Der kommer 7-8 gange flere end tidligere år

Sommer er lig med grillmiddage i haven og teltture på stranden, men det lader til at danskerne får ubudne gæster, når der skal hygges.

2016 bliver nemlig et år fyldt med myg. Der er faktisk tale om et rekordår for de små, summende, sorte insekter. Det skriver TV2.

Læs også: Kendt bageri laver kæmpe brøler: Du kan få byttet dine rundstykker og dit franskbrød

Myggeeksperten, René Bødker, der er epidemiolog på DTU Veterinærinstitutet, forklarer følgende om årets usædvanlige myggesituation:

- Der er rigtig mange skov- og strandengsmyg lige nu. Flere end vi nogensinde har set. Vi ligger på syv til otte gange flere, end vi har målt de foregående år. Det har været et rigtig godt forår for lige præcis den her gruppe myg.

Den nærgående skov- og strandengsmyg er især sulten i juni, fordi den lige er blevet klækket.

Men inden man bliver for glad over, at juni er godt i gang, og skov- og strandensmyggen snart gearer ned, så hører det med til historien, at sumpmyggen tager over i juli og august.

Læs ogsåEksperter advarer: Sommeren er højsæson for denne dræber

- De er fuldstændig ligeglade med, hvor meget det regner om foråret, for de lever kun i søer. Så de er helt sikre – uanset, hvordan nedbøren er, fortæller René Bødker og henviser til, at skov- og strandengsmyggens rekordår skyldes det våde forår.

Særligt folk, der bor på Midtsjælland, kommer til at døje med myggestik. Her kan man nemlig risikere at blive stukket af en blodtørstig hunmyg hver tiende minut, når man sidder ude om aftenen, afslører myggeeksperten.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip