Ekspert afslører: Så længe skal I være kærester, før I bliver gift

16/05/2016 18:21

Kristine Bugbee

Nyheder

Mest læste i dag

Det lader næsten til, at præsten har skiftet 'til døden os skiller' ud med 'indtil vi ikke gider mere', for knap halvdelen af alle ægteskaber i Danmark ender i skilsmisse. 

Ifølge Helen Fisher, som er antropolog og ekspert i menneskelig adfærd på Indiana University i USA, kan man undgå en skilsmisse, hvis man lader være med at kaste sig for hurtigt ud i et ægteskab. Hun har brugt adskillige år på at forske i kærlighed og parforhold.

Venter man i omkring to år med at blive gift, øger man chancen for et lykkeligt og livslangt ægteskab med sin udkårne. Det skriver Independent.

- Der var en stor undersøgelse for nylig, hvor man spurgte en række kærestepar, som boede sammen, hvorfor de ikke var blevet gift endnu, og 67 procent sagde, at de var skræmte ved tanken om skilsmisse, fortæller Helen Fisher i programmet Big Think.

- De var ikke bare skræmte ved tanken om de juridiske og økonomiske konsekvenser af en skilsmisse, men også de personlige og sociale. Interessant nok skaber denne frygt faktisk en vej for sundere ægteskaber, fordi folk bruger mere tid på at lære hinanden at kende, før de kaster sig ud i at blive gift, tilføjer samlivseksperten.

Fisher forklarer, at når to mennesker bliver dybt forelskede i hinanden, så forsvinder al fornuft og rationel tænkning. Den intense følelse af forelskelse kan skygge for vores evne til at tænke logisk, og man kender endnu ikke sin partner i dybden.

Ved at udskyde bryllupsplanerne og vente med at blive gift til efter to års samliv, så er man sikker på ikke at træffe beslutningen om ægteskab ud fra en midlertid følelse af forelskelse. Fungerer man også godt sammen, når forelskelsens tåger er lettet, så er der større chance for et succesfuldt ægteskab.

- Den langsomme proces, hvor man lærer en person at kende meget forsigtigt over en længere periode, den proces vil hjælpe hjernen med at rejustere nogle af de områder, som tager vigtige beslutninger, siger Helen Fisher med henvisning til, at områderne i hjernen, der tænker logisk og fornuftigt bliver 'slukket' under en forelskelse.

Ved at vente to år med at blive gift med sin partner har man set de fleste sider af vedkommende, og man har fået en god fornemmelse af, hvordan vedkommende tackler forskellige situationer i livet. 

- Jeg synes, at folk skal blive gift, når de har lyst til at blive gift, men ud fra hvad jeg ved om hjernen, så ville jeg vente mindst to år, hvis det var mig.

Hør flere af Helen Fishers pointer i klippet herunder.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: