Ekspert: Agger er det største Superliga-navn nogensinde

Daniel Agger er det største navn, der nogensinde er hentet til Superligaen.

Det vurderer DR-kommentator Jan Kalborg, efter at Brøndby lørdag har hentet den 29-årige landsholdsanfører på en toårig kontrakt i Liverpool.

- Jeg har aldrig haft fantasi til at forestille mig, at man kunne hente Agger tilbage til dansk fodbold. Og jeg har ellers en livlig fantasi. Og så sker det endda i Aggers bedste fodboldalder.

- Det er et imponerende stykke arbejde, man har gjort i Brøndby, siger Jan Kalborg.

Det er Brøndby-formand og storaktionær, Jan Bech Andersen, der har betalt et ukendt beløb for at realisere transferen. Agger er samtidig gået kraftigt ned i løn.

- Jeg troede, at det ville blive svært at løse økonomisk, men jeg kunne godt se på de meningstilkendegivelser, der er kommet - blandt andet fra Agger - at der måske var noget om snakken.

- Når man har fulgt lidt med i hans karriere, så ved man, at der er ting han vægter højere end materielle goder. Agger vil være et sted, hvor han spiller og har det godt. Og så vil han også være med på landsholdet.

- Skiftet passer meget godt til den aura, som Agger har bygget op omkring sig. Det er en anderledes aura end den, man oplever hos mange andre stjerner.

- Han har kant og klare prioriteter i alt, hvad han foretager sig, siger Kalborg.

Selv om Daniel Agger har været plaget af skader gennem lange perioder af sin karriere, så afviser DR-kommentatoren, at det er en afdanket spiller, der vender tilbage til Brøndby.

- Han er ikke færdig på landsholdet, og han vil have holdet til at slå igennem til EM i Frankrig om to år.

- Det er en fordel for ham at vende tilbage til Superligaen, hvor hårdheden ikke er på samme niveau som Premier League.

- Det kan betyde, at der kommer længere mellem hans skadepauser. Det har været et stort problem de senere år.

- Mange klubber har måske også tænkt, at de ikke vil brændte nallerne. Hans skadehistorik er meget alarmerende. Nu tror jeg på, at han kan holde sig skadesfri i længere tid, siger Jan Kalborg.

DR-kommentatoren forventer, at Brøndbys nyindkøb bliver et publikumshit i Superligaen. Derudover kan det også være med til at indfri Brøndbys ambitioner om at vinde medaljer i hver eneste sæson i de kommende år. Guldet skal hentes senest i 2018.

- Der er ingen tvivl om, at Brøndby har taget et kæmpe spring fremad. Man vil være mester inden for fire år, og nu er der lagt noget realisme ind i den målsætning. Måske kan det komme tidligere.

- Der er også kommet mere pres på træner Thomas Frank. Brøndby skal ud og skrabe nogle point sammen, siger Kalborg.

Brøndby har fået en blandet indledning på sæsonen med syv point i fem kampe. Holdet er fem point efter FC Midtjyllands tophold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip