Ekspert: Anklage mod chef i Eritrea-sag er alvorlig

Det er en alvorlig anklage, den sygemeldte chefkonsulent i Udlændingestyrelsen Jens Weise Olesen kommer med i Berlingske søndag. Det siger lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

Jens Weise Olesen og hans kollega blev ifølge Jens Weise Olesen selv stillet en lønforhøjelse i udsigt, efter man havde hørt fra kilder, at eritreere kunne hjemsendes fra Danmark, hvis de underskrev et angrebrev og betalte to procent mere i skat.

- Hvis den her holder i nævnet (Flygtningenævnet red.), så er der lønforhøjelse, drenge, sagde kontorchefen ifølge Jens Weise Olesen.

Den lovning om belønning såfremt, at man kunne fremskaffe et bestemt resultat, kan meget vel være i strid med reglerne. Det vurderer Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

- Hvis man siger: I skal selvfølgelig respektere jeres faglighed, men hvis I kommer hjem med en rapport, der siger, at det er muligt at hjemsende, får I et løntillæg, så mener jeg, det vil være en ulovlig lønstruktur eller kultur eller hvad vi skal kalde det, siger han.

Han påpeger dog, at det er en gråzone.

- Der er ikke i sig selv noget galt i, at man belønner for nogle politiske resultater. Men det er lige så klart, at det må ikke være noget, der motiverer til en ulovlig praksis, siger Sten Bønsing.

Hos Udlændingestyrelsen kan man slet ikke genkende Jens Weise Olesens gengivelse af tingenes forløb. Derfor afviser Udlændingestyrelsen også, at sætningen om lønforhøjelse skulle være faldet.

- Vi kan fuldstændig afvise påstanden. Den har intet hold i virkeligheden, skriver Lykke Sørensen, der er vicedirektør med ansvar for asyl, i en skriftlig kommentar til Berlingske.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip