Ekspert: Flere danskere vil hjælpe socialt udsatte på Facebook

Flere socialt udsatte danskere vil fremover få hjælp fra frivillige danskere på Facebook, der via hjælpegrupper giver en hånd til dem, der trænger allermest, vurderer ekspert.

Det skriver Avisen.dk.

- Inden for det sociale område vil hjælpegrupper på Facebook vinde større indpas. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, lyder det fra medieforsker og lektor på Roskilde Universitet, Mads Kæmsgaard Eberholst.

Noget tyder på, at tendensen allerede er ved at vinde frem.

For fire uger siden oprettede Carsten Larsen og Linda Villadsen fra Vanløse Facebookgruppen "Næstehjælperne - Netværk for protest og praktisk hjælp til reformramte", der hjælper med praktisk hjælp til mennesker, der er ramt af reformerne for kontanthjælp, førtidspension og fleksjob, er derfor sidder hårdt i det - økonomisk eller socialt.

I dag har gruppen samlet 3000 hjælpelystne danskere, og den vokser dag for dag.

- Vi vil skabe et forum, hvor vi lægger vægt på, at vi alle sammen i nogle situationer har noget at give, og hvor vi taler hinanden op, siger Linda Villadsen til Avisen.dk.

Faktisk er vi danskere allerede blevet mere flittige til at give vores brugte ejendele væk, siger Mads Kæmsgaard Eberholst.

Han fortæller, at maddelingsordninger og lokale facebookgrupper, hvor folk giver ting væk til andre kvit og frit, vinder frem. Det hænger også sammen med, at sociale medier har gjort det meget let for den nye type hjælpegrupper at finde frivillig mobiliseringskraft.

Lisbeth Zornig, som er tidligere formand for Børnerådet og stifter og leder af Huset Zornig, der blandt andet beskæftiger sig med socialt udsatte, er enig i, at udbredelsen af de sociale medier er med til at skabe tendensen.

Men hun påpeger også at behovet for hjælp aldrig har været så stort.

- Vi er på vej ind i en periode, hvor vi går fra 'relativ fattigdom' til 'absolut fattigdom', hvor det at få tøj på kroppen eller mad sidst på måneden kan være et problem, siger hun til Avisen.dk og tilføjer, at det bliver værre til efteråret, når kontanthjælpsreformen for alvor slår igennem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip