Ekspert: Flere lande efterspørger Foghs kompetencer

Anders Fogh Rasmussen skal ikke frygte, at der kommer til at mangle kunder i hans nye konsulentvirksomhed Rasmussen Global, der blandt andet skal rådgive lande, som gerne vil have en nærmere tilknytning til Nato eller EU.

Flere lande efterspørger nemlig de kompetencer og kontakter, som Fogh har. Det siger Peter Viggo Jakobsen, der er ekspert i international politik og lektor ved Forsvarsakademiet.

- I og med han har den baggrund og erfaring, som han har, så tror jeg, der vil være efterspørgsel på de ting, som Fogh kan tilbyde. Der er ikke tvivl om, at regeringer, som gerne vil tættere på alliancen, godt kan bruge den slags rådgivning.

- Det, Fogh kan tilbyde, er et netværk af beslutningstagere, som lige præcis har indflydelse på beslutningen om, hvorvidt man skal tættere på EU og Nato, siger han til Ritzau.

Spørgsmål: Hvem kunne du forestille dig, der blev Foghs kunder?

- Det kunne blive Ukraine, Georgien og alle de lande, som står og har interesse i en tættere tilknytning til alliancen. Det kunne også være partnerskabslande til alliancen, som gerne vil have tættere tilknytning til alliancen, fordi USA er med.

- For eksempel Sverige, Finland, Australien, New Zealand, Sydkorea eller Japan. Altså alle lande, der er bange for kineserne, og som gerne vil have tilknytning til amerikanerne og den sikkerhed, det giver, siger Peter Viggo Jakobsen.

Han påpeger, der er flere konsulentfirmaer, som tilbyder rådgivning inden for sikkerhedsspørgsmål, men der er alligevel god grund til at handle hos Fogh.

- Hvis folk vil i et tættere forhold med eksempelvis Nato, så er det svært at finde nogen, der er bedre inde i sagerne, end han er. Han har siden 2001 færdedes på allerhøjeste politiske niveau. Han kender alle de europæiske topledere eller folk, der har indflydelse i de lande.

- Han har også gode forbindelser i USA. Han har bare noget, som en almindelig konsulent ikke har, og det giver ham nogle gode kort at spille med, mener Peter Viggo Jakobsen.

Tirsdag havde Anders Fogh Rasmussen sidste arbejdsdag som Natos generalsekretær, men allerede onsdag offentliggjorde han fremtidsplanerne i Rasmussen Global.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip