Ekspert: Flere selskaber kan lade sig børsnotere i år

Der er i øjeblikket en række markedsforhold, der taler for, at selskabet ISS er på vej på børsen, og at O.W. Bunker ifølge rygter er ved at gå samme vej.

Det vurderer partner og ekspert i børsnoteringer Jens Otto Damgaard fra revisionshuset PwC.

- Det er begrundet i, at aktiekurserne har været på et pænt højt niveau og faktisk også været stigende over det sidste års tid - altså ved et højt kursniveau fås også et højt provenu ved salg, siger Jens Otto Damgaard.

Servicekoncernen ISS har allerede præsenteret sine børsplaner, mens det er Berlingske Business, der erfarer, at den nordjyske sælger af skibsbrændstof, O.W. Bunker, indleder en snarlig børsproces.

- Den anden ting er, at kursudsvingene i aktiekurserne også har været lidt mindre, end hvis man kigger tilbage i tiden, siger Jens Otto Damgaard om det nuværende og attraktive marked.

- Det er noget, man ser som en god ting, hvis man skal ud og sælge nogle aktier – altså mindre usikkerhed på, hvad provenuet bliver.

Når renten samtidig er lav, så er der mange, som gerne søger over i noget, hvor der er mere afkast at hente end ved de relativt lave renter, man kan få, forklarer partneren fra PwC.

- På den måde kan man sige, at kursudviklingen på børsmarkederne samlet set har været gunstig i forhold til at børsnotere nye selskaber.

- Jeg tror, at det er den generelle markedsforventning, at der kommer flere danske børsnoteringer end de to, der har været omtalt en del i pressen i år.

- Hvis man spørger Nasdaq OMX (Københavns Fondsbørs, red.), så er det også deres klare forventning, siger Jens Otto Damgaard.

Kigges der tilbage i tiden, er det ikke fordi, at der har været særligt mange børsnoteringer de sidste år, pointeres det.

- Matas’ børsnotering i 2013 var den eneste lidt større i 2013, og ellers skal man yderligere nogle år tilbage til Chr. Hansen og Pandora for at finde større selskaber, som er gået på børsen, siger han.

Hvis der kommer to nye selskaber, som ifølge Jens Otto Damgaard også er pænt store, så kan man sige, at det på en måde er et vendepunkt, fordi der for første gang i flere år kommer to store selskaber på børsen inden for kort tid.

- Det vil måske trække nogle flere med. Hvis der bliver lukket lidt op, så kan dem, der sidder og overvejer en børsnotering, finde det som en endnu bedre idé, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip