Ekspert: IC4 er den hidtil største skandale

Den nye ekstra-ekstra-regning for at få IC4-togene på skinner med 13 års forsinkelse overrasker både positivt og negativt, siger Ingeniørforeningens teknologiske talsmand, Rolf Ask Clausen.

Negativt, fordi den schweiziske rapport, der ligger til grund for beregningerne, påpeger flere nye problemer med IC4-togenes materiel. Positivt, fordi det angiveligt ikke koster mere end i omegnen af 160 millioner kroner at få problemerne løst.

For selvom 160 millioner kroner ikke umiddelbart ligger inde for rammerne af det, man kan grave op i altankassen, så er det for intet at regne mod de samlet set 6,8 milliarder kroner, som IC4 projektet hidtil har kostet, siger Rolf Ask Clausen.

- Der er mange overraskelser i den rapport. En af dem er, at det er nogle relativt små beløb, der er tale om for at få togene ud at køre i 2019. Jeg har ikke forudsætninger for at sige, at tallet er forkert.

- Og selvfølgelig er det realistisk, at de kommer ud at køre, men det er en overraskelse, at det skulle kunne lade sig gøre for 160 millioner kroner, siger han.

Spørgsmål: Tror du, at man nu har hørt til det sidste til IC4-togene?

- Nej, og i rapporten peges der jo også på nye problemer med motorerne og akselleje-kasserne. Det her tog er jo blevet ved og ved og ved med at byde på overraskelser, og jeg kan ikke komme i tanke om en skandale, der tangerer det her.

IC3-toget var udskældt, da det skulle rulles ud, men det var jo det rene legeland i forhold til det her, siger Rolf Ask Clausen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip