Ekspert: Løkke klarede maraton-pressemøde godt

20/10/2013 19:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det måske længste politiske pressemøde i danmarkshistorien gik godt for Lars Løkke (V) i den såkaldte rejsesag, hvor han som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, blandt andet har fløjet på det meget luksuriøse første klasse.

Det vurderer politisk journalist på Weekendavisen Arne Hardis.

I det over tre og en halv time lange pressemøde søndag beklagede Lars Løkke, at han havde rejst på første klasse ni gange, og at GGGI havde betalt en flybillet for Løkkes datter.

- Han klarede pressemødet rimelig godt. Han beklagede de to åbenlyse sager, om at han havde rejst for dyrt, for længe, og at der var andre, der havde betalt for datteren. Der lagde han sig 100 procent fladt ned, siger Arne Hardis til Ritzau.

Offentligheden er opmærksom på, at Lars Løkke tit har et heftigt temperament over for blandt andet journalister. Men også på det stilistiske plan gik det godt for Venstres statsministerkandidat, mener journalisten.

- Det håndterede han ret godt. Det var meget få gange, at man så tilløb til at irritationen tog overhånd over den venlige facade, siger Arne Hardis.

Hele sagen om 15 rejser for 770.000 kroner, hvor de ni har været på første klasse, har dog kostet på Lars Løkkes image som en mand af folket.

- Løkke anno 2013 er nu koblet til en skikkelse af Løkke anno 2008, som vi sådan set havde glemt, hvor han havde sin første bilagssag, og som var tæt på at koste ham, den politiske karriere, fortæller Arne Hardis.

Samtidig kan det undre, at Lars Løkke ikke opdagede, at datterens billet til 27.000 kroner ikke blev trukket af Lars Løkke egen konto. Lars Løkke har nu lovet, at betale pengene tilbage.

- Man må jo forstå det som en mand, der ikke har overblik over sin økonomi eller som leder en glemsom organisation. Det er jo et relativt stort beløb, som ikke bliver fratrukket, siger Arne Hardis.

Flere politiske løjtnanter har forsvaret Venstreformanden i pressen, og ingen fra de lokale afdelinger har kritiseret Lars Løkke offentligt.

- Løkke kommer ud af den her sag, uden at der er nævneværdige sprækker i Venstres bagland. De har ikke vist sig hidtil, og de kommer formentlig heller ikke ud efter det her maraton-pressemøde, vurderer Arne Hardis.

/ritzau/