Ekspert: Magnussen kan blande sig i top-fem

Kevin Magnussen (McLaren) har en god chance for at køre i top-fem i søndagens grandprix i Malaysia, hvis McLaren undgår tekniske problemer.

Det vurderer sportschef Bo Baltzer Nielsen fra Dansk Automobil Sports Union (Dasu) efter lørdagens kvalifikation, hvor Magnussen sikrede sig ottende bedste startposition.

- Kevin gjorde det rigtig fint i kvalifikationen. Jeg tror ikke, at der var mere i McLaren-bilen i dag, siger Bo Baltzer Nielsen.

Briten Lewis Hamilton (Mercedes) starter ligesom i Melbourne i pole position efter en tid, der var små tre sekunder hurtigere end Magnussens hurtigste omgang.

- McLaren har haft mange tekniske problemer de seneste dage. De har ellers været et af de hold med færrest problemer, men de kom fredag og lørdag. Holdet siger selv, at det skyldes varmen.

- Hvis de kan undgå tekniske problemer, så tror jeg sagtens, at Kevin kan køre op i top-fem. Det er realistisk.

- Så kan han tage nogle gode VM-point igen, og det vil være et fint resultat taget i betragtning af, at de ikke er helt på højde med Mercedes og Red Bull, mener sportschefen.

Red Bulls verdensmester Sebastian Vettel var næsthurtigst, mens etteren i VM-stillingen Nico Rosberg (Mercedes) blev nummer tre i kvalifikationen. McLaren blev nummer 8 og 10 - ved Magnussen og holdkammeraten Jenson Button.

- Det er repræsentativt for, hvor McLaren er rent fartmæssigt i forhold til de andre tophold, siger Bo Baltzer Nielsen.

Søndagens grandprix bliver kørt klokken 10 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip