Ekspert: Matchfixere kan have truet Hvidovre-spiller

Den person, der over for politiet har tilstået matchfixing tilbage i 2010, kan have følt sig truet af matchfixere.

Jens Sejer Andersen, direktør for Play the Game, ser frem til at få belyst, hvad der har drevet en af de seks sigtede til at fortælle sin historie til politiet.

- Normalt går man ikke til politiet og lægger alle kort på bordet. Måske lægger man nogle enkelte kort på bordet, hvis man er tynget af dårlig samvittighed. Men udsigten til en straf er jo ikke rar.

- Var det fordi, at han følte sig truet og havde brug for politiets beskyttelse?, spørger Jens Sejer Andersen.

Play The Game har i et årti været med til at sætte fokus på matchfixing, og Jens Sejer Andersen har derfor fået et godt indblik i, hvordan internationale matchfixere arbejder. Det er ofte med vold og trusler.

- Der er tale om organiserede kriminelle. Der er foretaget telefonaflytninger i Tyrkiet og Asien, hvor man kan høre, at bagmændene truer spillerne.

- Man skal ikke undervurdere de folk, der står bag. Det er ofte rendyrket mafia, siger Jens Sejer Andersen.

De seks personer er sigtet for i to tilfælde at have indgået aftaler om matchfixing af Hvidovres kampe i 1. division i 2010.

I en kamp mod Vejle Boldklub ville de seks involverede få udbetalt omkring 600.000 kroner til deling, hvis Hvidovre tabte med mere end 0-2. Det endte med et nederlag på 0-5.

I en anden kamp mod FC Hjørring tre uger tidligere ville fire mål udløse en udbetaling på omkring 300.000 kroner til deling blandt de seks sigtede. Kampen endte med en 4-2-sejr til FC Hjørring, der i dag har skiftet navn til Vendsyssel FF.

Mens en af de sigtede har tilstået, nægter fire sig skyldige, mens den sidste ikke har nogen kommentar.

Sagen er berammet til den 19. december.

/ritzau/