Ekspert: Ny Dong-formand gør det ikke for lønnens skyld

Den kommende bestyrelsesformand i det delvist statsejede energiselskab, Thomas Thune Andersen, har ikke sagt ja til topjobbet for pengenes skyld.

Sådan lyder vurderingen fra professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet Anders Drejer.

Lønnen som bestyrelsesformand i Dong ligger på omkring en halv million kroner, og det er væsentlig lavere, end hvad Thomas Thune Andersen kunne have fået andre steder.

- Dem der tager det her job, de gør det for udfordringens skyld og ikke for pengene, for Dong kan ikke være lønførende på den måde, siger Anders Drejer.

- Der kommer større pres på ham nu, og han får oven i købet mindre i løn, så det må være en del af karriereplanen, og det er den udfordring, han går efter nu. Topchefer, der gør det for udfordringens skyld, er om muligt endnu mere motiveret, for de vil det her, siger han.

Og der vil utvivlsomt komme stort pres på Thomas Thune Andersen. Ikke mindst politisk, hvor staten vil have en ejerandel på omkring 60 procent efter kapitaludvidelsen og aktiesalget til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- Det er den type lederjob, hvor man skal have forhandlet sit ledelsesrum af med politikerne. Og det er svært i Dong, for der er så mange følelser, siger Anders Drejer.

- Hvis der kommer en mediestorm, kan man måske godt frygte, at han ikke kan tåle det og ikke gider det, men det kan ikke komme som en overraskelse for ham, siger Anders Drejer.

Alt i alt mener ledelseseksperten, at valget af Thomas Thune Andersen som ny bestyrelsesformand i Dong er et rigtig godt valg.

- Han er en kender af international virksomhed og stor virksomhed, og han har en tung lederprofil, så jeg synes, at det er et ret godt valg, siger Anders Drejer.

Thomas Thune Andersen sætter sig først i formandsstolen til sommer, da han stadig er bestyrelsesmedlem i det britiske energiselskab Scottish & Southern Energy (SSE), og han kan først udtræde, når SSE holder generalforsamling den 17. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip