Ekspert: Olsen mangler et stort slutrunde-resultat

Morten Olsen mangler endnu at føre det danske landshold til et stort resultat ved EM eller VM for at placere sig som en af Danmarks største landstrænere.

Det mener DR-kommentator Jan Kalborg, efter at Olsen tirsdag har annonceret, at han til næste sommer stopper på posten efter 16 år.

- Han vil ikke blive husket for den store slutrunde. Han har foretaget et langt og sejt stykke arbejde og indført den røde tråd i DBU, men han mangler måske lige den sidste ting, som vi alle kan binde ham op på.

- Sepp Piontek havde sit hold i 1980'erne, Richard Møller Nielsen vandt EM i 1992 og Bo Johansson har kvartfinalen mod Brasilien ved VM i 1998, men Olsen mangler det mega flotte resultat, vi alle vil huske ham for, siger Jan Kalborg.

- Uanset hvad så bliver det svært at komme efter Olsen. Han har gjort et godt stykke arbejde for dansk fodbold.

- Vi er kommet med til flere slutrunder, og selv om vi i Danmark forventer at være med hver gang, så må vi også se i øjnene, at vi ikke er store nok.

- Alligevel var det skuffende, at vi ikke var med sidste år til VM i Brasilien, men ellers har det været udmærket, siger DR-kommentatoren.

Jan Kalborg mener, at Morten Olsen i perioder af sin regeringstid har været hæmmet af, at for mange danske spillere i udlandet har siddet på bænken. Det er dog ved at ændre sig.

- Der er gære i dansk fodbold, og på det punkt bliver det nemmere for den næste landstræner.

- I Olsens periode er der ikke mange spillere, der kan føle sig forbigået. Det er sjældent, at spillerne i udlandet har fået spilletid, så Olsen har haft svære arbejdsbetingelser.

- Han har dog også været stivnakket på et tidspunkt, hvor han holdt fast i sit system.

- Han ville have Dennis Rommedahl til at spille den ene kant, selv om det var blevet luret i udlandet. Det var blevet nemmere at lukke ned for Danmarks spil, siger Kalborg.

Morten Olsen kan til næste år slutte af med en slutrunde, hvis det lykkes at kvalificere landsholdet til EM i Frankrig. Senest efter EM-turneringen stopper Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip